23.04.2024 | Oorsprong: Edersee Marketing GmbH

Juweeltjes van het Kellerwald in de wandelregio Edersee

Kwaliteitswandelgebied Edersee presenteert nieuwe wandelbrochure
Kwaliteitswandelgebied Edersee presenteert nieuwe wandelbrochure
De verantwoordelijken van de kwaliteitswandelregio presenteren de nieuwe wandelbrochure bij het uitzichtspunt Fünfseenblick in Edertal-Bringhausen en de Kellerwald-Juwel Daudenberg Daudenberg-Route. | © Edersee Marketing GmbH

De gecertificeerde kwaliteitswandelregio Edersee presenteert met veel plezier de nieuwe editie van haar populaire wandelbrochure. Deze dient als uitgebreide informatie- en inspiratiegids voor wandelliefhebbers die de vele uitstekende wandelroutes in de regio willen verkennen. De veertig pagina's tellende brochure presenteert in totaal vier meerdaagse wandelingen en een verscheidenheid aan dag- en halve dagtochten van verschillende moeilijkheidsgraden in de kwaliteitsregio.

De brochure presenteert ook voor het eerst een kleine verzameling zorgvuldig geselecteerde Kellerwald-juwelen. De Kellerwald-juwelen zijn op dit moment in totaal 16 hoogwaardige wandelroutes, zogenaamde kwaliteitsroutes, die voldoen aan de eisen van een gecertificeerde kwaliteitsroute volgens de criteria van de Duitse wandelbond. Deze routes worden onder andere gekenmerkt door een hoog aandeel aan natuurpaden, afwisselende en aantrekkelijke landschappen, indrukwekkende vergezichten en naadloze routemarkeringen, waardoor ze een echte traktatie zijn voor natuurliefhebbers. De juweeltjes van het Kellerwald liggen verspreid over het hele kwaliteitswandelgebied. Van routes met een lengte van 4,5 km tot bijna 15 km kunnen wandelaars zich ontspannen en volop genieten van de natuur te midden van het unieke water- en boslandschap van de Edersee.

De naam Kellerwald-Juwelen weerspiegelt het bijzondere karakter van de kwaliteitswandelingen en is ontstaan in een gezamenlijke workshop met de verantwoordelijken van de kwaliteitswandelregio, waartoe het natuurpark Kellerwald-Edersee, het nationale park Kellerwald-Edersee, Stadtmarketing Bad Wildungen, Edersee Marketing GmbH en LEADERRegion Kellerwald-Edersee behoren. "We zijn verheugd dat we met de term Kellerwald-Juwelen een zeer passende titel hebben gevonden voor alle kwaliteitsreizen. Het benadrukt nogmaals de uitstekende eigenschappen van deze paden, zoals hun aantrekkelijkheid en verscheidenheid, die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Naast talloze andere prachtige wandelroutes in onze regio zijn deze tochten echte schatten," daar zijn alle betrokkenen het over eens.

Beleef en vakantiemagazine Regio Edersee

Edersee Vakantieregio Broschures

Hessen

De Edersee wordt omringd door de grote natuurreservaten Kellerwald-Edersee (UNESCO werelderfgoed) en slingert door een gedeeltelijk ongerept landschap. Bestel nu gratis het belevenis- en vakantiemagazine Regio Edersee.

De nieuwe brochure nodigt je uit om de veelzijdige paden van de Edersee-kwaliteitswandelregio te ontdekken en te beleven. Hij is binnenkort verkrijgbaar bij alle toeristeninformatiecentra in de regio, bij het kantoor van het natuurpark Kellerwald-Edersee, bij alle vestigingen van het nationale park en bij regionale gastheren en -vrouwen. U kunt het nu ook downloaden op www.edersee.com/prospekte.

De Edersee-kwaliteitswandelregio omvat het hele gebied van het natuurpark Kellerwald-Edersee, inclusief de gemeenten Lichtenfels, Vöhl, Waldeck, Edertal, Frankenau, Bad Wildungen, Fritzlar, Bad Zwesten, Jesberg, Gilserberg en Haina. Sinds maart vorig jaar is de regio Edersee door de Duitse wandelbond veredeld tot kwaliteitsregio van wandelgebied Duitsland in de hoogste wandelklasse. De randvoorwaarden voor de certificering van de kwaliteitswandelregio op het gebied van infrastructuur en marketingmaatregelen werden mogelijk gemaakt door financiering uit LEADER-fondsen. Inclusief de Edersee-regio zijn er momenteel acht gecertificeerde wandelregio's in Duitsland.