17.11.2022 | Oorsprong: Stadt Recklinghausen

Kerstmarkt 2022 trekt bezoekers naar drie pleinen in de Gute Stube van Recklinghausen

Kerstmarkt Recklinghausen
Kerstmarkt Recklinghausen
Kerstmarkt in de oude stad Recklinghausen | © Dar1930 auf Pixabay

Een groot evenement is net afgelopen, en het volgende evenement in de oude stad Recklinghausen werpt zijn schaduw al vooruit. Onmiddellijk na de ontmanteling van de technische logistiek voor "RE leuchtet" begint Arena Recklinghausen GmbH met de opbouw voor de kerstmarkt 2022.

Het populaire evenement begint op donderdag 17 november. Om 18.00 uur zal burgemeester Christoph Tesche de kerstmarkt officieel openen door het lichtnet boven de Altstadtmarkt te ontsteken. Het loopt tot 24 december. Op kerstavond ontmantelen de handelaren hun kraampjes om 12 uur. Op 20 november (Dode Zondag) is de kerstmarkt op alle drie de locaties gesloten.

Niet alleen op de Altstadtmarkt, maar ook op de Kirchplatz en de Löhrhof bij het Palais Vest vinden de bezoekers een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod. "Het evenement trekt niet alleen de inwoners van Recklinghausen, maar heeft ook een impact op de hele regio. Natuurlijk profiteren ook de detailhandel en de gastronomie in onze 'Guten Stube' ervan als veel mensen de weg naar Recklinghausen weten te vinden," aldus burgemeester Christoph Tesche.

Met het oog op de Coronapandemie heeft Arena Recklinghausen GmbH ook dit jaar besloten het evenement op de Rathausplatz niet te organiseren. "We weten immers niet hoe de situatie zich zal ontwikkelen en een ijsbaan zoals we die de afgelopen jaren hebben gebouwd, is gezien het hoge energieverbruik dit jaar niet eens haalbaar", verduidelijkt Arena-directeur Marius Ebel.

De kerstmarkt in Recklingshausen trekt bezoekers aan met zijn bijzondere sfeer en uitstraling - © Andi Graf auf Pixabay
De kerstmarkt in Recklingshausen trekt bezoekers aan met zijn bijzondere sfeer en uitstraling | © Andi Graf auf Pixabay

In 2022 richt de Arena Recklinghausen GmbH zich op een gevarieerde mix in het gezellige Budendorf aan de Altstadtmarkt. Dit omvat het culinaire aanbod, ambachtslieden met leuke cadeau-ideeën, maar natuurlijk ook de populaire fruitkraampjes. Op de Kirchplatz, in de schaduw van de provoostkerk, staat de populaire Nostalgia Bar centraal, terwijl het Palais Vest zich vooral richt op gezinnen met kinderen op de markt voor zijn deuren.

"Uit vele gesprekken van voorgaande jaren weten we dat we vooral punten kunnen scoren met de sfeer van de oude stad. Deze zal opnieuw aantrekkelijk worden verrijkt door de kerstmarkt. Veel mensen kijken ernaar uit," zei burgemeester Christoph Tesche.

Informatiepakket Recklinghausen

Informatiepakket Recklinghausen

Ruhrgebied

Of u nu Recklinghausen te voet wilt ontdekken, op zoek bent naar accommodatie of een overzicht wilt krijgen van de musea: Met de brochures en plannen kunt u zich informeren en uw bezoek plannen.

Met het oog op de noodzaak om energie te besparen, worden de handelaren verzocht om bij voorkeur LED-technologie te gebruiken, zal de verlichting boven de Oude Stadmarkt eerder worden uitgeschakeld dan in voorgaande jaren en zal de sfeerverlichting in de Oude Stad alleen gedurende de kerstmarkt voor extra sfeer in de straten en steegjes van de Oude Stad zorgen.

Na de kroningspauze in 2021 vindt de Sinterklaasintocht door de oude binnenstad dit jaar weer plaats op 5 december, en de populaire adventsliederenzang op 25 november 2022. Op 11 december openen de winkeliers hun deuren voor een open zondag van 13.00 tot 18.00 uur.