10.02.2023 | Oorsprong: Zillertal Arena

Kristalhelder zwemmeer op 1.700 m hoogte - de zeven belevingswerelden in het Zillertal

Zeven belevingswerelden in het Zillertal
Zeven belevingswerelden in het Zillertal
Rosenalm Beleveniswereld met het Sparrenkasteel | © Zillertal Arena

De Zillertal Arena en Oostenrijk, populair bij binnen- en buitenlandse gasten in zomer en winter, scoort al jaren punten bij sterke avontuurlijke werelden. In totaal zijn er zeven verschillende - voor de gasten betekent dit de hele week afwisseling en elke dag een nieuw avontuur. "De frisse berglucht in" is een slogan die alle beleveniswerelden verenigt, van Schloss Spruce en de Sparrensee in Zell am Ziller tot de Summit World in Königsleiten en de Krimml-watervallen. Het verveelt nooit, vooral omdat er elk jaar iets nieuws wordt toegevoegd...

Beleveniswereld: Rosenalm

In de beleveniswereld Rosenalm is het Sparrenmeer een echt toeristisch hoogtepunt. Het schittert in volle bloei op de Rosenalm. Een uitzichtplatform biedt een onbelemmerd uitzicht op de omliggende bergen, een bootverhuur nodigt uit tot roeien, en zonneweiden en schommels zijn beschikbaar voor ontspanning. Peddelverhuur, duikplanken en nog veel meer ronden de voorzieningen aan de Fichtensee af. De snackwagen voorziet ook in de kleine trek tussendoor. Het gezinsvriendelijke aanbod wordt gecompleteerd door de voor buggy's geschikte Almrunde. Deze route verbindt het Fichtenschloss met de Fichtensee en het bergstation van de Rosenalmbahn in ongeveer een half uur.

Vakantie Wald-Königsleiten

Vakantie Wald-Königsleiten

Regio Salzburg

Ontspannen vakantie doorbrengen in onze herbergen en hotels, in de pensions en particulier verhuurde kamers, op de camping, op de boerderij of in een van onze vele appartementen en vakantiehuizen.

Beleveniswereld: FREIZEITPARK Zell am Ziller

Op een oppervlakte van meer dan 45.000 m² vindt u een avonturenzwembad met sportbad en reuzenglijbaan, tennisbanen, bowlingbaan, beachvolleybalveld en nog veel meer. Het hoogtepunt is echter de avontuurlijke midgetgolfbaan "De schatten van het Zillertal" met aangrenzende grote avonturenspeelplaats, die garant staat voor plezier en spanning voor het hele gezin.

Beleveniswereld: ALMPARADIES Gerlosstein

Onder het motto "Terug naar de bron" zijn er vele attracties te ontdekken op de belevenisberg Gerlosstein. Op weg naar de Zillertal Arena, die een uniek uitzicht op het Zillertal garandeert, maakt de bezoeker op speelse wijze kennis met de cultuur en de natuur van het Zillertal. Discreet geïntegreerd in de natuur, vertellen "Marterln" deze verhalen. Een kinderboerderij en een grote alpine speelplaats doen de harten van de kinderen sneller kloppen. Maar ook liefhebbers van actie komen aan hun trekken: met het alpine vliegtuig van Gerlosstein kun je tot 50 km/u over het terrein suizen.

Beleveniswereld: LATSCHENLAND Gerlos

Het is één ding dat bergdennen de Alpen en het hooggebergte altijd hebben beschermd tegen regen en modderstromen. Maar er is nog veel meer te leren over deze bijzondere plant. De klim naar het alpendennenland gebeurt met de Isskogelbahn direct vanuit Gerlos. Eenmaal aangekomen bij het bergstation is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Latschenalm. Twee 150 meter lange houten kogelbanen wachten hier op u, waardoor kinderdromen uitkomen. Een grote speeltuin met diverse speeltoestellen en informatie over de dieren en bloemen van de alm maken de wandeling naar de Latschenalm tot een belevenis.

Beleveniswereld: ABENTEUERLAND Gerlos

Nieuw bij de ingang van Gerlos, idyllisch gelegen in het bos, is het Avonturenland Gerlos. Er is een hoog touwenparcours met een vliegende vos waar iedereen zijn moed en vaardigheden kan bewijzen, en voor de jongste leden van het gezin zijn er 10 kindvriendelijke stations in Gerlos.

Beleveniswereld Gipfelwelt Königsleiten in de Zillertal Arena - Zillertal Arena
Beleveniswereld Gipfelwelt Königsleiten in de Zillertal Arena | Zillertal Arena

Beleveniswereld: GIPFELWELT Königsleiten

De topwereld in Königsleiten is het gemakkelijkst te bereiken met de Königsleiten Dorfbahn. Eenmaal aangekomen bij het bergstation kunt u in de voetsporen treden van de legende van de "Kröndlwurm". Talrijke avonturenstations, zoals een houten kogelbaan, leiden de bezoekers spelenderwijs rond de Kröndlwurmsee. De Gipfelliner, waarmee u over het meer kunt zweven en vanuit vogelperspectief kunt genieten van de unieke bergwereld, zorgt voor meer adrenaline.

Beleveniswereld: WASSERWELTEN Krimml

Wereldberoemd en altijd indrukwekkend zijn de grootste watervallen van Europa met hun enorme watermassa's: de watervallen van Krimml. Met een verval van 380 m zijn de watervallen van Krimml de op vier na hoogste ter wereld. Een panoramisch pad leidt rechtstreeks naar de watervallen. Ze zijn niet alleen een indrukwekkend natuurspektakel, maar ook een erkend natuurlijk middel. Het Bezoekerscentrum Waterwerelden Krimml is toegankelijk voor iedereen die wil experimenteren, leren en zich verwonderen over het kostbare levensmiddel water.

Gipfelwelt Königsleiten