08.04.2024 | Oorsprong: Tourismusverband Region Hall-Wattens c/o DJD deutsche journalisten dienste GmbH & Co. KG

Laad je batterijen op in de bergen: sluit je volledig af van het dagelijkse leven op speciale krachtplekken

Batterijen opladen in de bergen van Tirol
Batterijen opladen in de bergen van Tirol
Nieuwe gezichtspunten ontdekken is goed voor de ziel. | © djd/Tourismusverband Region Hall-Wattens

Voor veel mensen is een vakantie een gelegenheid om nieuwe energie op te doen, ver weg van de stress van alledag. Dit werkt bijzonder goed in een omgeving die veel ruimte voor beweging en ongewone uitzichten biedt. De vakantieregio Hall-Wattens in de bergen van Tirol is ideaal om te wandelen en mountainbiken voor het hele gezin - maar vooral om nieuwe energie op te doen en nieuwe dingen te ontdekken.

Bijzondere plaatsen in berg en dal

Bedevaart en bedevaart, het zoeken naar zingeving en bezinning zijn diep geworteld in de regio Hall-Wattens. Spirituele plaatsen, culturele monumenten en bijzondere natuurgebieden zijn krachtplekken waar je kunt pauzeren, vertoeven en nieuwe energie opdoen. Ze inspireren en vertellen verhalen van het verleden en het nieuwe, het vergankelijke en het eeuwige. Deze plaatsen worden in meer detail beschreven op www.hall-wattens.at/kraftorte. Sommige zijn verborgen en onverwacht, sommige liggen voor de hand, andere zijn echte insidertips. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze vormen een tastbaar contrast met de hectiek van alledag thuis.

Wandelen tussen de Zwitserse steendennen

Er zijn ook talloze mogelijkheden om volop te bewegen in de regio: De zeven kilometer lange Zirbenweg is bijvoorbeeld een panoramisch wandelpad op 2.000 meter hoogte.

Dankzij de aangename, gemakkelijke route is het een hoogtepunt voor het hele gezin en biedt het een ongeëvenaard uitzicht op meer dan 400 bergtoppen.

Tijdens de tocht komen wandelaars ook langs een voorouder: de oudste stenen dennenboom van Tirol is al 750 jaar oud, staat midden in de ongerepte Alpennatuur en is sinds 1926 aangewezen als natuurmonument.

De Zirbensee biedt een fantastisch uitzicht. - De Zirbensee biedt een fantastisch uitzicht. - © djd/Tourismusverband Region Hall-Wattens
De Zirbensee biedt een fantastisch uitzicht. | © djd/Tourismusverband Region Hall-Wattens

De Glungezer reus van dichtbij bekijken

Als je verder wilt gaan, kun je in vijf etappes van een dag rond de regio Hall-Wattens wandelen op het nieuwe langeafstandsberglegendenpad. Start- en eindpunt liggen aan de rand van het natuurpark Karwendel, met daartussen de Tuxer Alpen en de kleine dorpjes van de regio. De langeafstandswandelroute loopt door middelgebergte. Naast verschillende krachtplaatsen wordt op elke etappe een legende over de omgeving verteld. Het berglandschap rond de regio Hall-Wattens herbergt vele verhalen, waaronder dat van de Glungezer Reus.

 

Hall-Wattens Vakantie

Hall-Wattens Vakantie

Tirol

Vakantie voor ontdekkingsreizigers in de Tirolse bergen. Hall in Tirol zijn ideaal voor een onvergetelijke, actieve vakantie in hartje Tirol.

Kleurrijke drukte in Hall

Als je na de rustige krachtplaatsen behoefte hebt aan wat meer levendigheid, ga dan naar de middeleeuwse stad Hall in Tirol. De oude binnenstad van Hall en het kasteel Hasegg met zijn munttoren trekken elk jaar bezoekers van over de hele wereld. De boerenmarkt op het bovenste stadsplein is ook een populaire ontmoetingsplaats voor inwoners en bezoekers.