21.12.2021 | Oorsprong: Tourismuszentrale Fichtelgebirge e.V.

Legendarisch Fichtelgebergte - Vakantie in het natuurpark Fichtelgebergte

Legendarisch Fichtelgebergte - Vakantie in het natuurpark Fichtelgebergte
Het Fichtelgebergte | © Florian Trykowski

Het bosrijke en rotsrijke Fichtelgebergte ligt in het noordoosten van Beieren, loopt hoefijzervormig 1000 meter de hoogte in en wordt als één van de meest sneeuwzekere gebieden van Duitsland beschouwd.

Actieve vakanties het hele jaar door

Naast skiën, langlaufen en sneeuwschoenwandelen, vinden wandelaars, fietsers, e-fietsers en mountainbikers in de zomer precies wat ze willen. De 12 wielrentochten door het Fichtelgebergte zijn helemaal nieuw. Op de zuidelijke helling van de Ochsenkopf ligt het eerste zipline-park van Duitsland. Hier kunnen bezoekers via een twee kilometer lange stalen kabel met hoge snelheid naar beneden het dal in glijden. Het dichte netwerk van wandel- en fietspaden - inclusief vier kwaliteitswandelpaden - doorkruisen natuurgebied Fichtelgebirge. Bovendien verbindt het landelijke netwerk van fietsbussen van Fichtelgebirge- Mobil de sterk vertakkende paden in het gebied.

Cultuurliefhebbers kunnen in Bayreuth en Wunsiedel de gerenommeerde Wagner- en Luis-festivals bezoeken. In de stad op de groene heuvel werd in de 18e eeuw onder invloed van markiezin Wilhelmine van Bayreuth een cultureel centrum in barok- en rococostijl gebouwd. Diegenen die geïnteresseerd zijn in de historische ontwikkeling van de hele regio kunnen hierover in het Fichtelgebirgsmuseum Wunsiedel meer te weten komen. Het Fichtelgebergte dankt zijn economische ontwikkeling in de eerste plaats aan de eeuwenlange porseleinproductie van Rosenthal, Hutschenreuther und Co. Het porseleinicoon in Selb informeert langs de porseleinroute levendig over de lange traditie van de porseleinproductie.

Langlaufloipes in het natuurpark Fichtelgebergte - © Andreas Hub
Langlaufloipes in het natuurpark Fichtelgebergte | © Andreas Hub