26.09.2022 | Oorsprong: Tourist-Information Naumburg

Levende tradities in Naumburg an der Saale

Levende tradities in Naumburg an der Saale
Levende tradities in Naumburg an der Saale | © Michael Reichelt auf Pixabay

Met een romantisch versierde oude stad en een kleine maar fijne kerstmarkt wacht de domstad Naumburg en Saksen-Anhalt ook dit jaar weer op haar bezoekers.

Of het nu gaat om prachtige orgelconcerten, kerstoratoria en devoties in de Dom of advent in de wijngaarden, Naumburg biedt onvergetelijke momenten in de aanloop naar Kerstmis. Elk jaar paradeert de "Heilige Familie" voor het romantische raadsportaal van de Wenceslaskerk. De kerststal met zijn meer dan levensgrote houten figuren groeit van jaar tot jaar en is altijd een feest. Tijdens de adventsweekenden nodigen bijzondere plaatsen de bezoekers uit: betoverende binnenplaatsen en pleinen, kerken, de Marientor en de wijngaarden buiten de stadspoorten. Tijdens een rondleiding door de kathedraalstad leert u over de "Twaalf Nachten", het gebruik van het ophangen van maretak en de traditie van het bakken van stollen.

UNESCO werelderfgoed Naumburgse Dom

Een bezoek aan de kathedraal van St. Peter en Paul is een must tijdens uw verblijf in Naumburg. Het gebouw werd in 2018 erkend als UNESCO werelderfgoed. De grootste attractie is de stichtersfiguur Uta - de mooiste vrouw van de middeleeuwen. Concerten, rondleidingen en creatieve programma's in het (kinder)kathedraalgebouw brengen je tijdens de Advent in de stemming voor Kerstmis."