23.12.2022 | Oorsprong: Touristik-Gesellschaft Medebach mbH

Medebach - actieve gezinsvakantie in het natuurpark

Verscholen tussen diepe bossen en weelderige weiden, in het oosten van het natuurpark "Sauerland Rothaargebirge", ligt de meer dan 875 jaar oude Hanzestad Medebach met haar negen mooie wijken.

Talrijke vrijetijdsactiviteiten zorgen voor een zorgeloze, ontspannende en tegelijkertijd actieve vakantie midden in de ongerepte natuur van het Europese vogelreservaat "Medebacher Bucht".

De beste manier om de unieke natuurlijke diversiteit van de regio te ervaren is door uitgebreide tochten te maken over de vele fiets- en wandelpaden. Smalle paden slingeren zich door groene beukenbossen naar de bergtoppen en bieden prachtige uitzichten. Last but not least: de 66 km lange Medebacher Bergweg, gecertificeerd door de Duitse wandelbond, biedt een gevarieerde wandelervaring, die door de verschillende facetten van het landschap voert en de romantische vakwerkdorpen van het stadsgebied met elkaar verbindt. Aantrekkelijke thema- en natuurpaden nodigen uit tot kindvriendelijke en spannende wandelingen met een "aha-effect", want ervaringsstations informeren u levendig over inheemse dieren en planten.

Avontuur & actie voor jong en oud

Maar ook familieleden die minder van wandelen houden, komen aan hun trekken. In Center Parcs Park Hochsauerland lonkt het enorme avonturenbad Aqua Mundo met verschillende glijbanen en een waterspeelwereld voor de kinderen. Klimmuur, lasergevecht, minigolf, bowling of de Voetbalwereld brengen veel bewegingsplezier en laten de tijd vliegen. Excursies in huifkarren, geocaching, begeleide fietstochten en rangerwandelingen maken van de natuur een gezamenlijk gezinsavontuur.

In de AVENTURA SpielBerg wacht jong en oud een buitengewoon outdoor hoogtepunt. In de vrije sport- en vrijetijdswereld kunnen niet alleen de langste speel- en klimtoestellen van Europa worden bedwongen, maar de AVENTURA Challenge daagt ook de generaties uit tot een sportieve strijd.