15.09.2020 | Oorsprong: Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main

Meer comfort voor alle gasten in Frankfurt am Main

Staatssecretaris van Economische Zaken Dr. Philipp Nimmermann overhandigde woensdag het certificaat aan Thomas Feda, directeur van Tourismus+Congress GmbH Frankfurt (TCF). Daarnaast kregen 24 hotels, musea, restaurants en andere bezoekersbestemmingen het certificaat van toestemming om te adverteren met het label "Reisen für Alle". "Toegankelijkheid verhoogt het comfort voor alle gasten", zei de staatssecretaris. "Het is daarom een belangrijk onderdeel van onze strategie voor de verdere ontwikkeling van het toerisme als economische factor, waarvan ongeveer 230.000 banen en een aanzienlijke toegevoegde waarde in Hessen afhankelijk zijn. Ik ben blij dat Frankfurt zich zo inzet om dit te bereiken".

Daarmee is Frankfurt na Bremerhaven, Vreden, Dortmund en Erfurt de vijfde stad in Duitsland die zich een barrièrevrije toeristische bestemming mag noemen. Voorwaarde is wel dat er speciale aanbiedingen worden gedaan voor mensen met loop-, visuele of auditieve beperkingen of cognitieve beperkingen. De Tourismus+Congress GmbH is al jaren geleden begonnen en heeft al vele vestigingen overtuigd om ook een certificering te behalen.

De bijbehorende certificaten werden ontvangen

  • Accommodatie: Hotel Scandic Museumsufer, Intercity-Hotel Hauptbahnhof-Süd, Best Western Friedberger Warte, Innside Ostend, Hyatt Place Airport, Aparthotel Adagio Messe en de jeugdherberg.
  • Gastronomie: Restaurant Margarete, Café Utopia, Café Siesmayer, Wirtshaus Depot 1899, Restaurant Emma Metzler, Restaurant Oosten
  • Musea: Museum voor Communicatie, Struwwelpeter Museum, DFF Duits Filminstituut en Filmmuseum, Museum voor Toegepaste Kunst, Historisch Museum Frankfurt
  • meer bezienswaardigheden: Palmengarten, Paulskirche, Kaisersaal in de Römer, Goethe House, Hoofdtoren
  • Toeristische dienstverleners: Toeristeninformatie Centraal Station

"De prijs voor zowel de bedrijven als de stad vormt een ideale aanvulling op de eerdere maatregelen van Tourismus+Congress GmbH op het gebied van toegankelijkheid", aldus Thomas Feda. Het TCF houdt sinds 2011 rekening met het onderwerp in haar productmanagement en marketing. Zo zijn onder andere de eigen stadsrondleidingen van TCF aangepast, is de brochure "Frankfurt am Main barrièrevrij - Informatie voor reizigers met een handicap" uitgegeven, zijn alle TCF-medewerkers getraind in het onderwerp en is er bij de renovatie van de Tourist Information in het centraal station speciale aandacht besteed aan de toegankelijkheid. De volgende stap zal zijn om deel te nemen aan het "Reisen für Alle" systeem. TCF ziet dit als de basis voor verdere maatregelen, die nu samen met de gecertificeerde bedrijven worden voortgezet.

"Samen met de bestemmingen willen we het bewustzijn van consistente kwaliteit op alle niveaus verhogen", aldus Nimmermann. Daarom steunt de staat het initiatief "Qualität kompakt" van de Hessische Tourismusverband (HTV), de DEHOGA Hessense hotel- en restaurantvereniging en Hessen Agentur GmbH. "Qualität kompakt" bundelt de verschillende classificatie- en certificatiesystemen zodat de bedrijven één aanspreekpunt hebben en dus advies en ondersteuning uit één hand. "Dit is een aanzienlijke opluchting, die alleen in Hessen in deze vorm beschikbaar is," zei de staatssecretaris.