27.10.2020 | Oorsprong: Familotel AG

Milieubewuste gezinsvakanties - Vakanties met Familotel zijn duurzaam

Vakanties met Familotel zijn duurzaam
Vakanties met Familotel zijn duurzaam
Vakanties met Familotel zijn duurzaam | © Familotel AG

Milieubewust reizen met kinderen is mogelijk en is erg leuk. Een zaak die dicht bij het hart van Familotel ligt, de toonaangevende Europese familiehotelcoöperatie, is een duurzame vakantie voor het hele gezin in dubbele zin. De meer dan 60 aangesloten bedrijven in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Liechtenstein, Nederland, Zwitserland en Hongarije hebben hoge milieu- en sociale normen. Velen van hen dragen met gerichte maatregelen bij aan het behoud van de aarde. Het gebruik van onbewerkt en regionaal voedsel, een doordachte afvalfilosofie en een verantwoord water- en energieverbruik zijn slechts enkele aspecten waaraan veel belang wordt gehecht.

De keuze van het vervoer voor de reis speelt ook een doorslaggevende rol in een milieubewuste vakantie met het hele gezin. Omdat de Familotels standaard alles hebben voor een ontspannen verblijf met kinderen, kunt u met weinig bagage reizen. Het is niet nodig om na te denken over grote gebruiksvoorwerpen zoals kinderwagens en reiswiegen. Het hele gezin kan ook kiezen voor een ontspannen treinreis en samen genieten van het voorbijgaande landschap. Er is meestal altijd een pendeldienst van het station naar het hotel en het gebruik van het regionale openbaar vervoer is vaak gratis.
Een treinreis kan ook worden beloond. Het Amiamo, Familotel Zell am See in Oostenrijk, heeft het concept "Groene Bonus" ontwikkeld. Gezinnen die met het openbaar vervoer reizen krijgen korting op hun kamerreservering.

Familotel staat dus voor een respectvolle en bewuste benadering van het milieu. Dit wordt ook op een speelse manier aan onze jongere gasten overgebracht. Zo hebben sommige Familotels "milieuvriendelijke" evenementen in hun kinderprogramma's. In Tirol, in het Familotel Hopfgarten en in Beieren, in Bayrischzell, wordt er samen geüpcycled: Nieuwe dingen worden gemaakt van oude dingen onder toezicht. De "leeg bord"-campagne die Familotel vorig jaar is gestart, is ook bedoeld om op een speelse manier het bewuste gebruik van voedsel te demonstreren.