09.04.2024 | Oorsprong: Marketing und Tourismus Konstanz GmbH

Natuurbelevenissen voor alle zintuigen aan het westelijke Bodensee

Premium wandelen op het westelijke Bodensee 2024
Premium wandelen op het westelijke Bodensee 2024
Vulkaan Hegau | © MTK, Marion Baumeister

Unieke zintuiglijke prikkels voor wandelliefhebbers: de premiumwandelpaden "SeeGang" en "Hegauer Kegelspiel" nodigen uit tot inspirerende ontdekkingstochten in Konstanz en aan de westelijke Bodensee. Natuurlijke oevers en (half)eilanden aan het Bodenmeer ontmoeten imposante vulkaanketens in Hegau, wildromantische baaien en pittoreske haventjes, middeleeuwse kasteelruïnes en de unieke flora en fauna van het vulkaanlandschap. De gecertificeerde wandelroutes bieden uitstekende routes, adembenemende panorama's en actieve momenten van plezier voor lichaam en geest. Kies gewoon een route en geniet met al je zintuigen van het westelijke Bodenmeer.

Premium wandelroute "SeeGang"

Puur wandelplezier: de premiumwandelroute "SeeGang" is ongeveer 50 kilometer lang en verbindt Konstanz en Überlingen in vier etappes. Onderweg komen wandelaars een afwisselend landschap tegen met roze bloeiende fruitbomen, glinsterend water, charmante dorpjes, prachtige barokke gebouwen, kasteelruïnes en dromerige bospaden. De "SeeGang" is bekroond met het "Duitse wandelkeurmerk voor eersteklas wandelpaden" en biedt onderweg talrijke rustpunten.

Een korte pauze op een rustplaats, in een gezellig café of smullen van regionale specialiteiten in een van de restaurants - hier is voor elk wat wils. Met boot-, bus- en treinverbindingen, die direct langs de route liggen of via korte toegangswegen met elkaar verbonden zijn, kun je de route naar eigen behoefte en wens indelen.

Tip: De Marienschlucht wordt naar verwachting in de herfst van 2024 heropend en zal bezoekers verblijden met een uniek panoramisch uitzicht op het glinsterende Bodenmeer.

Premium wandelen op de SeeGang aan het Bodensee - Premium wandelen op de SeeGang aan het Bodensee - © MTK, Ulrike Klumpp
Premium wandelen op de SeeGang aan het Bodensee | © MTK, Ulrike Klumpp

Premiumwandelroute Hegauer Kegelspiel

Kasteelgekroonde vulkaantoppen, indrukwekkende rotsformaties, ongerepte bossen en idyllische rivierlandschappen: De tien eersteklas wandelroutes van het "Hegauer Kegelspiel" fascineren met indrukwekkende landschappen, doorkruist door borrelende beekjes en weelderig groene vulkaankegels.

Wandelaars komen onderweg historische plaatsen tegen, bijvoorbeeld op de "Hohentwieler". Dit pad leidt naar de grootste kasteelruïne van Duitsland, de vestingruïne Hohentwiel.

Een interactieve app biedt alle informatie over het Hohentwiel, een digitaal model van de kasteelruïne en feiten over de flora en fauna. Negen van de rondwandelingen zijn tussen de 7 en 15 kilometer lang, terwijl de "Hegau Vulkaan Tour" ongeveer 30 kilometer beslaat. Iedereen kan dus de wandeling kiezen die bij hem of haar past.

Konstanz - Journal

Konstanz - Journal

Bodensee

Het pulserende hart van de vierlandenregio Bodensee heeft met zijn pittoreske stadscentrum van Konstanz, eersteklas culinaire belevenissen en ongerepte natuur alles wat een bezoek aan de historische stadsschoonheid van het zuiden zo aantrekkelijk maakt en nodigt uit om te ontspannen, te genieten en te blijven hangen...

Tip 1: Doe op 12 en 13 juli mee aan "Hegau24" voor een spannende 24-uurs wandeling door de regio Hegau, inclusief avonturenstations en versnaperingen. Inschrijving vanaf 4 april op www.hegau24.com.

Tip 2: Neem deel aan de boekbare Konstanzbelevenissen en ontdek Konstanz tijdens speciale wandelingen: van de Lorettoboswandeling over klimaatverandering tot ontspannende wellnesswandelingen en activerende fitnesswandelingen. Meer informatie vindt u op www.konstanz-info.com/erlebnisse.

Informatie over wandelroutes in en rond Konstanz vind je op www.konstanz-info/wandern