15.05.2024 | Oorsprong: Tourist-Information Naumburg

Naumburg an der Saale - Bachstad met werelderfgoed & genieten

Naumburg an der Saale
Naumburg an der Saale
Naumburg an der Saale - Bachstad met werelderfgoed & genieten | © lapping auf Pixabay

Naumburg an der Saale is de perfecte plek om je te vergapen aan bijzonder exquise cultuurschatten. De betoverende Bachstad met zijn UNESCO Werelderfgoed kathedraal van St. Peter en Paul ligt midden in het prachtige cultuur- en wijnlandschap van Saale-Unstrut en Saksen-Anhalt - het zogenaamde Toscane van het Noorden.

De kathedraal heeft Naumburg wereldberoemd gemaakt, want het is een van de belangrijkste kathedraalgebouwen uit de middeleeuwen. Binnen troont de mooiste vrouw van de middeleeuwen in steen: Uta von Ballenstedt. Als een van de twaalf donorfiguren is zij een van de meest opmerkelijke creaties van de Duitse beeldhouwkunst.

Het Hildebrandt-orgel in de Sint-Wenceslaaskerk op het marktplein is een prachtig cultureel monument van muzikale aard. Het instrument is een van de vijf belangrijkste orgels ter wereld en is het enige authentiek bewaard gebleven grote orgel dat Johann Sebastian Bach hielp ontwerpen.

Het realiseert Bachs klankidealen als geen ander. “Dit orgel heeft persoonlijkheid, het wil bespeeld worden door een persoonlijkheid, maar het wil ook de toon zetten,” vertelt de Nederlandse organist en Bachspecialist Koopman enthousiast.

Van mei tot oktober is het prachtige klankjuweel elke woensdag, zaterdag, zondag en feestdag om 12.00 uur te horen in de lunchconcerten “Orgel punkt zwölf”. In juli en augustus is het te horen tijdens avondconcerten van hoog niveau in het kader van de Internationale Orgelzomer.

Na zoveel cultureel genot smaakt een glas kwaliteitswijn uit Saale-Unstrut bijzonder goed. Meer informatie over het evenementenprogramma het hele jaar door vindt u op internet op www.naumburg-tourismus.de.

Naumburg an der Saale - Naumburg an der Saale, met de UNESCO-werelderfgoedkathedraal St. Peter und Paul, ligt midden in het prachtige cultuur- en wijnlandschap Saale-Unstrut. - © lapping auf Pixabay
Naumburg an der Saale, met de UNESCO-werelderfgoedkathedraal St. Peter und Paul, ligt midden in het prachtige cultuur- en wijnlandschap Saale-Unstrut. | © lapping auf Pixabay