13.10.2020 | Oorsprong: Tourist-Information Oberaudorf c/o münchner marketing manufaktur gmbh

Ontdek Beieren buiten de gebaande paden

Wandeltocht met gids in Oberaudorf
Wandeltocht met gids in Oberaudorf
Wandeltocht met gids in Oberaudorf | © Hans Osterauer

Vakanties in Duitsland zijn dankzij Corana zelden populairder dan in 2020, en wie de zomer in de bergen wil doorbrengen en het zonder mensenmassa's en toeristen wil stellen, moet naar de idyllische regio Oberaudorf reizen. Met gemakkelijke en uitdagende wandel- en fietspaden, koele meren en Beierse charme belooft de oorspronkelijke bestemming een afwisselende en ontspannende vakantie voor jong en oud.
In de uitlopers van de Alpen, midden in het Beierse Inntal, niet ver van de deelstaathoofdstad München, ligt Oberaudorf. Het gebied is niet zo druk als andere Beierse vakantieoorden, zoals Garmisch-Partenkirchen. Dit maakt het authentieker, stiller en de natuur ongerepter. In de zomer vindt het leven buiten plaats: Op de groene alpenweiden en rotsachtige toppen, aan de kristalheldere meren, genieten van de Beierse cultuur en het eten. Hier komt het vakantieplezier aan bod.

Top plezier

Op vlakke paden en uitdagende routes kunnen wandelprofessionals, beginners en gezinnen de omliggende bergwereld verkennen, van de Schwarzenberg tot het Sudelfeld en de Tatzelwurm. Ervaren alpinisten beklimmen de Brünnstein en genieten van het prachtige uitzicht op de omringende alpenwereld. Beginners en gezinnen wandelen over de kleurrijke bloeiende alpenweiden naar de lokale berg Hocheck. Overigens is de excursie naar de berg een bijzondere ervaring. Een zomerrodelbaan, een vliegende vossenbaan en een vrije-val glijbaan zorgen voor veel plezier en spanning, naast de vele wandelmogelijkheden. Als u de omgeving wilt verkennen en tegelijkertijd iets wilt leren over de regio en de Beierse cultuur, dan is een begeleide alpen-, berg- of themawandeling aan te bevelen.

Fietsplezier

Ook fietsers komen in de bergen aan hun trekken. Veel tochten met verschillende moeilijkheidsgraden voor sportieve mountainbikers, e-bikers en plezierfietsers leiden door het groene landschap, langs de rivieren en meren. Zo is de fietstocht langs de herberg mooi en heel comfortabel. Met de tamme keizer in het vizier gaat het naar Kufstein en weer terug zonder noemenswaardige stijgingen. Lokale fietsdealers verhuren fietsen, mountainbikes en e-bikes. Dus je hoeft ze niet per se mee te nemen.

Legendespoor op de Hocheck in Oberaudorf - Legendespoor op de Hocheck in Oberaudorf - © Tourist-Information Oberaudorf
Legendespoor op de Hocheck in Oberaudorf | © Tourist-Information Oberaudorf

Zwemplezier

Bij zomerse temperaturen zorgen de vele meren rond Oberaudorf voor verkoeling en bieden ze een ontspannende zwemervaring. Bijvoorbeeld de barrièrevrije toegankelijke Luegsteinsee, de Niederaudorfer Badesee, de Kieferer See, die ook allemaal gemakkelijk op twee wielen te bereiken zijn. Op sommige wateren, zoals de Hödenauer See, zorgen wakeboarden en waterskiën voor een zomerse dag vol actie of zijn er speeltuinen en waterglijbanen voor kleine waterratten.

Beiers plezier

De belangrijkste steden van de bestemming, het charmante dorp Oberaudorf met het district Niederaudorf, inspireren met typisch Beierse alpengebouwen en nodigen uit om te wandelen en te winkelen. Regionale producten kunnen worden gekocht in bakkerijen, slagerijen en imkers. Zelfgebakken brood, verse melk en kaas smaken bijzonder goed op de boerderij of in de alpenweide. Een Beierse levenshouding en een vakantiegevoel zijn te vinden bij een bezoek aan de biertuin, op zijn laatst na de eerste maatregel met kip.