16.12.2020 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Ontdek de natuurlijke schoonheid van de Uckermark

Spurderstein-fietspad in het natuurpark uckermaerkische meren
Spurderstein-fietspad in het natuurpark uckermaerkische meren
Spurderstein-fietspavd in het natuurpark uckermaerkische meren | © tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Tot rust komen de natuur beleven en de rest achter je laten - niets meer en niets minder. Honderden meren, verten en stilte in één van de dunst bevolkte landstreken van Duitsland. In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.

Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.

Bij benadering 60% van het oppervlak van de Uckermark is als natuur en landschap beschermd , daartoe behoren het nationale park Unteres Oderltal, het biosferenreservaat Schorfheide-Chorin en het natuurpark Uckermärkische Seen. Onze partners van de Nationalen Naturlandschaften (het nationale natuurlandschap) bieden kwalitatief hoogwaardige producten, klimaatvriendelijke verblijven - overnachtingen in een boomhut, in een woonwagen of op een woonboot - regionale horeca en milieuvriendelijke mobiliteit. Bij uitstek de locatie voor activiteiten in de vrije natuur: Wandelen op de Märkischen Landweg, fietsen op de Uckermärkischen Radrundweg, kanoën in het enige nationale park in de uiterwaarden, een cursus over wilde kruiden, varen op een vlot, natuurobservatie met landschapsgidsen.

Kijk in de Odertal - Kijk in de Odertal - © tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH
Kijk in de Odertal | © tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Er zijn talrijke ateliers of voorstellingen in een openluchttheater, die u kunt bezoeken.Of u kunt binnen historische kloostermuren genieten van cultuur. In combinatie met het unieke landschap.

Regionale producten, en de regionale geschiedenis bezorg een uitgebreid aanbod aan amusement en evenementen voor een vakantie vol afwisseling.