07.02.2023 | Oorsprong: 9 Städte in Niedersachsen c/o Hannover Marketing & Tourismus GmbH

Ontdek negen steden in Nedersaksen in de zomer van 2023

Klokken en cijfers op het marktplein van Goslar
Klokken en cijfers op het marktplein van Goslar
Goslar, de UNESCO-werelderfgoedstad in het Harzgebergte, vierde in 2022 haar 1100ste verjaardag. | © Taken, Pixabay

Stedelijke flair, charmante oude steden, UNESCO-werelderfgoed, betoverende kastelen, parken en tuinen en sfeervolle zomerevenementen: Celle, Einbeck, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim en Wolfenbüttel bieden samen met de Autostadt in Wolfsburg aantrekkelijke aanbiedingen voor een rondreis door Nedersaksen.

Het voorjaar en de zomer van 2023 zijn de perfecte tijd om de steden rond de hoofdstad van Hannover goedkoop en duurzaam te ontdekken. In de zomermaanden tonen de steden hun bijzondere charme. Van een klassieke stadswandeling tot een shoppingtour door de levendige stadscentra, de mogelijkheden zijn divers. U kunt ontspannen in een van de vele restaurants en cafés op de historische pleinen of in de groene oases van de steden. Vele kleine en grote hoogtepunten van zomerevenementen maken de stadswandeling tot een bijzondere ervaring.

Nieuw stadhuis in Hannover - Nieuw stadhuis in Hannover - © Udo, Pixabay
Nieuw stadhuis in Hannover | © Udo, Pixabay

Goslar, de UNESCO-werelderfgoedstad in het Harzgebergte, vierde in 2022 haar 1.100-jarig bestaan met een kleurrijk evenementenprogramma. Hildesheim staat bekend om zijn unieke culturele monumenten. De kathedraal en de Sint-Michielskerk zijn UNESCO-werelderfgoed. De voormalige Hanzestad Einbeck heeft een oude binnenstad vol prachtig versierde vakwerkhuizen. De grootste collectie klassieke auto's van Europa is ondergebracht in de PS.SPEICHER. Prachtige herenhuizen en middeleeuwse pleinen in Braunschweig getuigen nog steeds van de belangrijke rol van de stad als Hanzestad en als residentie van Guelph. Het naburige Wolfenbüttel is wereldberoemd om zijn Jägermeister likeur. Dat kan bijzonder goed in de historische oude stad te midden van 1000 vakwerkhuizen. In Hamelen draait veel om de legendarische Rattenvanger. Bezoekers van de stad komen de wereldberoemde sprookjesfiguur overal tegen. Ongeveer 30.000 studenten geven een levendige en internationale flair aan het historische stadsbeeld van Göttingen, een universiteitsstad met een rijke traditie. De residentiële stad Celle maakt indruk met het grootste aaneengesloten vakwerkensemble van Europa en een van de mooiste kastelen van Guelph. In de Herrenhäuser Tuinen in Hannover kunnen bezoekers tuinkunst in perfectie ervaren. In de zomermaanden worden de tuinen een dromerig decor voor vuurwerk, theater en concerten.

Leden van de marketingcoöperatie "9 steden + 2 in Nedersaksen" zijn de steden Braunschweig, Celle, Einbeck, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hannover, Hildesheim en Wolfenbüttel. De Autostadt in Wolfsburg en de luchthaven van Hannover zijn partners in de samenwerking. Samen zetten de "9 +2" zich vooral in de Europese buurlanden af.

Klokkenspel in het Kaiserringhaus in Goslar HD