17.02.2023 | Oorsprong: Erfurt Tourismus und Marketing GmbH

Ontdek Thüringen op de langeafstandsfietsroute Thüringer Stadtkette

Hoge Domkerk van St. Marien in Erfurt
Hoge Domkerk van St. Marien in Erfurt
De Dom van Erfurt is het belangrijkste en oudste kerkgebouw van Erfurt. | © Erfurt Tourismus und Marketing GmbH

De langeafstandsfietsroute "Thüringer Städtekette" verbindt zeven van de mooiste steden van Thüringen over een afstand van ongeveer 230 km en leidt cultuurliefhebbers en toerfietsers door schilderachtige gebieden van Thüringen.

De langeafstandsfietsroute heeft vooral fietsers die geïnteresseerd zijn in kunst, cultuur en techniek veel te bieden. Als onderdeel van de D4-route is hij geïntegreerd in het Duitse langeafstandsfietsroutenetwerk en verbindt de Wartburgstad Eisenach in het westen van Thüringen met de speelkaartenstad Altenburg in het oosten.

Alle steden langs de route - Eisenach, Gotha, Erfurt, Weimar, Jena, Gera en Altenburg - bieden historische stadscentra met beroemde bezienswaardigheden en idyllische parken. Fietsers kunnen in de voetsporen treden van Luther, Goethe, Schiller, Bach, Liszt en het Bauhaus.

Bovendien zijn alle steden aangesloten op het Duitse spoorwegnet. Dit betekent dat delen van de route gemakkelijk gefietst en gecombineerd kunnen worden. De langeafstandsfietsroute biedt ook een directe aansluiting op een groot aantal langeafstandsfietsroutes, waarop u andere charmante toeristische regio's van Thüringen en beroemde bezienswaardigheden kunt leren kennen.

Ga voor meer informatie naar www.thueringer-staedtekette.de

Krämerbrücke Erfurt - Krämerbrücke Erfurt - © Erfurt Tourismus und Marketing GmbH, Reinhard Lemitz
Krämerbrücke Erfurt | © Erfurt Tourismus und Marketing GmbH, Reinhard Lemitz