23.03.2022 | Oorsprong: Tourismus GmbH Ochsenkopf c/o Heiss PR

Ontmoetingsplaats voor outdoorfans en sporters - sportkamp in de belevenisregio Ochsenkopf

Sportkamp in de belevenisregio Ochsenkopf
Sportkamp in de belevenisregio Ochsenkopf
De belevenisregio Ochsenkopf is het hele jaar door een bestemming in het Hoge Fichtelgebergte met natuurbelevenissen voor wandelaars, sportievelingen, natuurliefhebbers en gezinnen. | © MaBraS auf Pixabay

Nu het skiseizoen op de Frankische Ochsenkopf ten einde is, is het tijd voor wandel- en fietsvakanties, voor gezinnen en sportievelingen. In het avonturengebied dat genoemd is naar de 1024 meter hoge Ochsenkopf, zoeken beekjes, rivieren, paden en wegen hun weg in alle richtingen. En nu zoeken ook atleten uit heel Beieren hun weg naar de avonturenregio.

Nieuw sportkamp

De Beierse Sportbond (BLSV) heeft onlangs zijn nieuwe sportkamp in Noord-Beieren geopend. (BLSV) heeft onlangs zijn nieuwe sportkamp in Noord-Beieren geopend voor atleten van Beierse clubs. Het wordt beschouwd als een vuurtorenproject van de BSLV. 300 gastenbedden met een lodge en camp restaurant en een lobby bar zijn beschikbaar. Naast de trainingen is het de bedoeling gebruik te maken van de wintersport- en outdoormogelijkheden in de regio. De vier gemeenten Bischofsgrün, Fichtelberg, Warmensteinach en Mehlmeisel bieden een grote verscheidenheid aan sporten voor sporters van allerlei pluimage. In de winter lonkt een goed ontwikkeld netwerk van langlaufloipes, alpineskipistes en sneeuwschoenpistes. In de zomer nodigen wandel-, fiets- en loipenkilometers, het grote klimbos en het "Summer Nordic Centre" uit om te langlaufen. Een van de eerste gasten op het sportkamp was het Duitse Olympisch Jeugdkamp.

Top voor actieve vakantiegangers

Het Fichtelgebergte is uitgegroeid tot een van de meest aantrekkelijke mountainbikegebieden in Duitsland. Het uitgebreide netwerk biedt toerfietsers veel afwisseling op bospaden en singletrails. Zadel-snelle bikers, daarentegen, verleggen hun grenzen bij het downhill fietsen. Elke route is goed gemarkeerd in de online BikeGuide van de Ochsenkopf Adventure Region. Wie liever wandelt, heeft keuze te over tussen klassieke wandelpaden en nordic walking routes. Wie wil beginnen met wandelen, kan het goed bewegwijzerde natuurpad "Oberes Weißmaintal" nemen, een gemakkelijke, bijna zeven kilometer lange rondwandeling vanaf Bischofsgrün met informatieborden over het natuurpark. De route loopt over gezinsvriendelijke paden door het gebied van de Fürstenbrunnen, genoemd naar de vroegere markgraaf van Bayreuth, Friedrich von Brandenburg.

Ochsenkopf Adventure Region - © Wolfgang Michalke auf Pixabay
Ochsenkopf Adventure Region | © Wolfgang Michalke auf Pixabay