07.03.2022 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH c/o djd deutsche journalisten dienste GmbH & Co. KG

Ontspannen in het waterlandschap van de Uckermark

Veel water, veel mogelijkheden in de Uckermark
Veel water, veel mogelijkheden in de Uckermark
Van stand-up paddling tot woonboten of kanoën tot de mooiste begeleide waterroutes, de Uckermark heeft het allemaal | © djd/Tourismus Marketing Uckermark/Klaus Hurtienne

Ontspanning is gegarandeerd in deze drie beschermde landschapsgebieden

Weg uit de dagelijkse sleur, de regio in - actieve recreatie in eigen land is duidelijk de trend. Dit wordt ook bevestigd door een recente studie van de Duitse Vereniging voor Toerisme: Ongeveer driekwart van de ondervraagden zei dat Duitsland hun favoriete bestemming was voor een vakantie van twee tot vier dagen. Het is niet altijd gemakkelijk om uit te rusten en te ontspannen, maar iedereen die ooit op een boot midden in de natuur heeft gezeten, kan bevestigen hoe snel dat vakantiegevoel op het water toeslaat. De Uckermark is een van de regio's met het meeste water in Duitsland en biedt daarvoor de beste omstandigheden.

Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.

Veel water, veel mogelijkheden

Met het Nationaal Park Unterer Odertal, het Biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin en het Natuurpark Uckermark Meren beschikt de Uckermark over drie beschermde gebieden van supraregionaal belang die alles bieden wat het hart begeert met meer dan 100 kilometer waterwandelpaden en meer dan 50 helderwatermeren voor "waterratten". Dankzij het fijnmazige netwerk van kanalen en meren is de Uckermark voorbestemd voor waterwandelingen, en de campings houden vaak ook zonder inschrijving een plaats vrij voor peddelaars. Hier zijn wat vakantietips van rustige natuur tot adrenalinekick: