21.02.2023 | Oorsprong: Touristikverband Siegerland-Wittgenstein e.V.

Op naar het WaldReich - Geniet van de stille magie van de natuur

Geniet van de stille magie van de natuur
Geniet van de stille magie van de natuur
Uitzicht op Bad Laasphe | © Klaus-Peter Kappest, TVSW e.V.

Vaak is het bos met zijn knoestige oude bomen, sprookjesachtige varens, idyllische beekjes, geheimzinnige schaduwen en schuwe dieren fabelachtig mooi. Net als in Siegen-Wittgenstein: de schijnbaar eindeloze bossen, de frisse lucht, de kruidige geur van de hars, de zachte bosbodem, de stille geluiden van de planten en dieren nodigen u uit om te ontspannen en het leven van alledag achter u te laten.

Houdt u van wandelen? Dan wacht de Rothaarsteig met zijn 154 kilometer op u. Boven u liggen ruisende boomtoppen, onder uw wandelschoenen groene weiden en verend mos. Natuurschoon, middeleeuwse kastelen, statige paleizen en historische plaatsen zoals de ruïne van kasteel Ginsburg zorgen onderweg voor afwisseling. Hier plande Willem I van Oranje-Nassau in 1568 de bevrijding van de Nederlanden van de Spanjaarden.

De "1A Family Tour" leidt direct langs de legendarische Ginsburg. De kindvriendelijke route van vier kilometer voert over hoge torens, door oude kasteelmuren, door dichte, betoverende bossen en naar avontuurlijke speelplaatsen.

Siegen-Wittgenstein Vakantie

Siegen-Wittgenstein Vakantie

Noordrijn-Westfalen

In Siegen-Wittgenstein is veel te ontdekken. Het is de meest bosrijke regio van Duitsland.