23.06.2022 | Oorsprong: GaPa Tourismus GmbH c/o Wilde & Partner Communications GmbH

Op wielen, in de lucht of op vaste grond

Op wielen, in de lucht of op vaste grond
Het landschap in en rond Garmisch-Partenkirchen laat zich het best ontdekken door sportieve activiteiten. | © Gerhard C. auf Pixabay

Deze drie trendsporten kunt u in Garmisch-Partenkirchen beleven in een natuurlijk droomlandschap

Sportievelingen in de bergen: wie een van de huidige trendsporten een kans geeft onder een blauwe hemel in de ongerepte natuur en met frisse lucht in de neus, zal altijd de geweldige indrukken van de omgeving samen met het gevoel van prestatie in zijn hart meedragen. Het landschap in en rond Garmisch-Partenkirchen kan immers het best door sport worden ontdekt - en dat op individueel tempo, als solo-atleet of in teamverband, en op totaal verschillende paden.

De zomer is hier en verwent ons met zonneschijn in de ochtend en lange avonden onder de open hemel. Eindelijk kan er weer in de frisse lucht worden gesport. Als u het geluk hebt in Garmisch-Partenkirchen te verblijven, kunt u trainen voor een fantastisch bergdecor en tegelijk nieuwe energie opdoen. Het heilzame klimaat van de regio is tot over de grenzen van Beieren bekend om zijn uiterst positieve effecten op lichaam en geest. Na de sportsessie kunnen de gasten van Garmisch-Partenkirchen kiezen uit een groot aantal gelegenheden om te stoppen voor een culinaire traktatie. Bewegen, gezondheid en plezier: een triade die ook de sporters ter plaatse op een prachtige manier in evenwicht brengt.

Bestel nu gratis uw gewenste vakantiecatalogus

Beieren

Bayreuth Vakantie

Bayreuth Vakantie

Beieren

Vakantie catalogus Vakantie in Spessart en Lohr am Main

Lohr a. Main Vakantie

Beieren

Zakgids Vijf Rivieren Fietsroute

Zakgids Vijf Rivieren Fietsroute

Beieren

Inzell vakantiemagazine

Inzell vakantiemagazine

Beieren

UNESCO-werelderfgoed Regensburg

UNESCO-werelderfgoed Regensburg

Beieren

Brochure Radel-los met fietstochten in de regio Dillinger Land

Brochure Radel-los Dillinger Land

Donau

Ontdek Churfranken

Ontdek Churfranken

Churfranken

Vakantie Waginger See

Vakantie Waginger See

Chiemsee

Coburg Guide

Coburg Guide

Franken

Ontspannen of veeleisend op twee wielen

E-bikes, bakfietsen of gravel bikes - een aantal tweewielers is momenteel in de mode. Zogenaamde gravelbikes zijn een mengeling van racefiets en crossfiets en worden ook in Garmisch-Partenkirchen steeds vaker gezien. Dankzij hun professionele profiel kunnen zelfs ruwe grindpaden rond de Zugspitze moeiteloos worden bereden. De rechte zithouding - in tegenstelling tot een racefiets - maakt comfortabele langere ritten mogelijk op een goed uitgebouwd netwerk van routes, langs weiden, velden en water. Fiets-hotspots kunnen net zo goed worden verkend tijdens begeleide fietstochten, per e-bike of mountainbike, als je over heuvels en dalen gaat. Voor mountainbikers is de uitdaging van de zomer een speciaal evenement op twee wielen, Bike Everest Tirol genaamd. De deelnemers bedwingen in totaal 8.848 meter hoogte, wat precies de hoogte is van de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest. Het startschot voor de unieke tocht richting Tirol wordt gegeven in Garmisch-Partenkirchen - met als volgende bestemmingen de Eibsee, de noordwestwand van de Zugspitze en de Fernpass - een afwisselend fietsparadijs in alpine berglandschappen en tevens een belevenis op een e-bike. Deelnemers kunnen van mei tot begin/medio oktober starten, ter plaatse naar wens hun fiets huren en de tocht in één week of in etappes gedurende de zomer afleggen. Bij de finish ontvangt iedereen de Bike Everest Tirol trofee.

De Eibsee: Natuur hoogtepunt op de Zugspitze - © kordula vahle auf Pixabay
De Eibsee: Natuur hoogtepunt op de Zugspitze | © kordula vahle auf Pixabay

Voel de grond onder je voeten intenser dan ooit tevoren

Garmisch-Partenkirchen is ook een uitstekende plaats om het zogenaamde trailrunning uit te proberen, want de streek is als het ware een uit de kluiten gewassen trailrunningpark met ontelbare geschikte routes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het grote trailrunning-evenement 360° Trail van 1 tot 3 oktober in de Zugspitzregio plaatsvindt. Een "trail" in deze trendy sport impliceert alleen klimmen en afdalen bij het hardlopen in de vrije natuur. De afwisseling tussen kleine paadjes, stenen, wortels, weiden en meer zorgt ervoor dat je je op elke stap tegelijk concentreert - deze ondergrond vergt immers meer concentratie dan de asfaltwegen van de grote stad. Bergop, bergaf en tussendoor over een kleine hindernis springen - de natuurlijke omgeving geeft je een nieuw bewustzijn van je eigen lichaam en laat je afscheid nemen van gedachtespiralen. Tegelijkertijd wordt de fysieke kracht op de proef gesteld en ontstaan er sportieve hoogtepunten. Van technisch en fysiek veeleisende tochten - zoals naar Ehrwald - tot gemakkelijke passages voor beginners - bijvoorbeeld over de Kramerplateauweg - voor elke gewenste moeilijkheidsgraad is er de ideale route, die vooraf kan worden geselecteerd in de GaPa-tochtenplanner.

Zwevend langs de Beierse Alpen - pure vrijheid.

Wat sportieve trendverkenners deze zomer niet willen missen is paragliding. Telkens wanneer uw blik in Garmisch-Partenkirchen naar de hemel dwaalt, zijn ze weer in de weer, de kleurrijke paragliders die geruisloos door de lucht zweven. Nergens anders voelen sporters zich zo vrij als met niets dan de mooiste natuur onder hun voeten en omlijst door schilderachtige berghellingen. Paragliding opent volledig nieuwe perspectieven en is vaak een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt. Met zijn speciale thermiek biedt Garmisch-Partenkirchen de beste omstandigheden voor vluchten over een optionele afstand van meer dan 100 kilometer. Zo is de Wank een van de meest thermisch actieve bergen in de regio, die paragliders vanaf de Sonnenalm naar buiten stuurt. Maar paragliding excursies kunnen ook geboekt worden op Osterfeldkopf of vanaf Kreuzeck - afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Met een tandemvlucht en een ervaren piloot aan boord is het bijzonder ontspannend om door het landschap te varen. Zo voelt het dus als trends eeuwig aanhouden.

Inspiratie en anticipatie vindt u ook in de GaPa Erlebnisshop. Hier kunt u een yogales in de natuur boeken, een SUP en een klim- of mountainbiketocht.