03.04.2023 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Open Tuinen Uckermark in 2023

Drie Kronen Tuin Prenzlau
Drie Kronen Tuin Prenzlau
Ingang Drie Kronen Tuin Prenzlau | © Merith Sommer

Zoals in heel Duitsland openen ook in de Uckermark particuliere tuinen, parken en groenvoorzieningen sinds 12 jaar hun tuinpoorten voor geïnteresseerde bezoekers. Op 10/11 juni en 09/10 september 2023 en bij bijzondere gelegenheden en speciale data kunnen tuinliefhebbers door particuliere tuinen, groenvoorzieningen en kwekerijen dwalen, ideeën opdoen, planten uitwisselen of gewoon talrijke kleine, grote en zeer individueel vormgegeven tuindromen bewonderen.

Tuinen, historische parken en het unieke landschap van de Uckermark hebben altijd het beeld van de regio bepaald. Wat in 2011 begon met slechts 28 deelnemers is nu uitgegroeid tot een vaste datum met meer dan 50 deelnemende tuinen onder Uckermarkers, dagjesmensen en Uckermark-vakantiegangers. De diversiteit van de tuinen maakt een bezoek aan de "Open Tuinen Uckermark" tot iets heel bijzonders; in combinatie met kunst en cultuur nodigen zij u uit voor een tuinreis in de Uckermark.

Een datum gemist? Het hele jaar door zijn verschillende parken en groengebieden ideaal voor een wandeling, zoals het Lennépark in Criewen of de Lehmanntuin in Templin.

Drie Kronen Tuin Prenzlau - Drie Kronen Tuin Prenzlau - © Merith Sommer
Drie Kronen Tuin Prenzlau | © Merith Sommer
Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.