09.12.2020 | Oorsprong: Wirtschaft & Tourismus Stadt Kleve GmbH

Oranierradweg Apeldoorn-Moers genomineerd voor de Fietsroute van het jaar 2021

Vorig jaar geopend in 's-Heerenberg (NL), is de Oranje Fietsroute genomineerd voor de "Fietsroute van het jaar 2021" in Nederland! De Orange Bicycle Route maakt onder andere kans om de felbegeerde trofee te winnen. De prijsuitreiking vindt plaats op 19 februari 2021 in de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht.

De Oranje-fietsroute volgt in de voetsporen van het koninklijk huis van Oranje-Nassau van Apeldoorn, 's-Heerenberg, Kleef tot Moers. De grensoverschrijdende route sluit aan op de route van Lingen naar Apeldoorn, die sinds 2013 beschikbaar is. De gehele route is bewegwijzerd met het oranje logo en geïntegreerd in het hubsysteem. Onderweg getuigen het Palais Het Loo in Apeldoorn, de Hanzestad Doesburg, Huis Bergh in 's-Heerenberg, Schwanenburg in Kleef, het graf van Johann Moritz Prins van Nassau-Siegen in Bedburg-Hau, het schilderachtige Orsoy aan de Rijn en het kasteel Moers en de vestingwerken van de roemruchte geschiedenis van de Oranjes.

Oranje Fietsroute

De prijs "Fietsroute van het jaar" is bedoeld om regio's en toeristische organisaties aan te moedigen om routes van hoge kwaliteit te ontwikkelen. De jury besteedt in haar beoordeling onder meer aandacht aan de bewegwijzering, de kwaliteit van de route, het toeristische aanbod op de route en de duurzaamheid. De Oranierradweg Apeldoorn-Moers maakt gebruik van het knooppuntensysteem in zowel Nederland als Duitsland. Daarnaast zijn er op kruispunten borden met het logo van de Oranje-fietsroute geplaatst. De route kan in beide richtingen worden gereden. Langs de route zijn er informatieborden en opstapjes met interessante verhalen over de Nederlandse koninklijke familie. Meer informatie is beschikbaar op de website www.oranierfahrradroute.de. Het 40 pagina's tellende tourboekje is voor €3,95 verkrijgbaar bij de lokale stadsinformatiekantoren langs de route.

De Oranjefietsroute is gerealiseerd door een projectgroep uit de steden Apeldoorn, Montferland, Kleef en Moers in samenwerking met de tien omliggende gemeenten. Dit zijn de gemeenten Brummen, Rheden, Doesburg, Doetinchem en Zevenaar aan Nederlandse zijde en Emmerich am Rhein, Bedburg-Hau, Kalkar, Xanten en Rheinberg aan Duitse zijde. De projectgroep werkte nauw samen met de EUREGIO Rijn-Waal, de regionale toerisme- en marketingorganisaties in beide landen. De projectgroep is trots op de nominatie en kijkt uit naar de verkiezingen op 19 februari 2021.