16.12.2020 | Oorsprong: Verbund Oldenburger Münsterland e. V.

Per fiets het Oldenburgse Münsterland op de pitstoproute ontdekken

Per fiets het Oldenburgse Münsterland op de pitstoproute ontdekken
Per fiets het Oldenburgse Münsterland ontdekken | © malopo | om-tourismus

Iedereen die onderweg is in het Oldenburgse Münsterland krijgt zowel met avontuur als met natuurlijke ontspanning te maken, vooral op de pitstoproute. De 300 kilometer lange, schilderachtige route doorkruist de hele regio. Test de bel, controleer de remmen en ga dan pas van start: de fiets is als vervoermiddel onverslaanbaar als het gaat om dicht bij het land en de mensen te zijn. U fietst ontspannen door de natuur, kletst hier en daar een beetje met de mensen en trakteert uzelf op iets lekkers in het kleine café langs de weg.

De pitstoproute tussen de Dammerbergen in het zuiden en de Barßeler Tief in het noordwesten bieden ongeveer 100 belevenisstations. De meeste daarvan hebben iets te maken met de landelijke manier van leven die zo typerend is voor dit gebied. Het unieke heidelandschap leidt u langs paardenweiden, boerderijen en asperge- en aardbeienvelden.

Per fiets op de Boxenstopp-Route

Oldenburgse Münsterland

Nedersaksen

Een beetje wind om je neus, het landschap is een lust voor het oog, en de fiets gaat al vanzelf. Er is geen betere manier om het Oldenburger Münsterland te ontdekken dan om er met de fiets overheen te lopen. Of het nu alleen, met het gezin of met een groep is: fietsen in de groene vlakten en langs vele grachten is een grenzeloos plezier. Plan nu je eerste tours voor de lente.