17.08.2022 | Oorsprong: Tourismusverband Franken e.V.

Pioniers in preventie - Kurwälder in Franken

Pioniers in preventie - Kurwälder in Franken
In Beieren worden de positieve effecten van bossen nu geïntegreerd in orthodoxe medische behandelingen | © Alexandra Merz auf Pixabay

De kuuroorden in Franken zijn echte pioniers op het gebied van preventie. Dit is vooral duidelijk in het Fichtelgebergte, waar Bad Alexandersbad, Bad Berneck, Bischofsgrün en Weißenstadt nu een extra onderscheiding hebben: alle vier de plaatsen hebben nu een kuurbos en maken daarmee deel uit van het proefproject "Bos en Gezondheid" van de Beierse Vereniging van Thermen (BHV) en de Ludwig Maximilian Universiteit van München (LMU), dat uniek is in Duitsland.

Treuchtlingen in het natuurpark Altmühltal is ook al onderscheiden met het "Forest Health Quality Seal". De LMU heeft in drie jaar tijd met medewerking van de BHV en 15 proefsites een handleiding voor certificering ontwikkeld. In de toekomst zullen ook boseigenaren, gezondheidsbedrijven of niet-spa's hun bossen kunnen laten certificeren volgens de in de handleiding vastgestelde criteria. Het project volgt de traditie van de bostherapie in de Aziatische regio en benut dit potentieel nu ook in Beieren om de positieve effecten van bossen in orthodoxe medische behandelingen te integreren.

Vakantie Fichtelgebergte

Vakantie Fichtelgebergte

Beieren

Het bosrijke en rotsrijke Fichtelgebergte ligt in het noordoosten van Beieren, loopt hoefijzervormig 1000 meter de hoogte in en wordt als één van de meest sneeuwzekere gebieden van Duitsland beschouwd.

Of het nu zomervakantie of wintervakantie in het Fichtelgebergte is, wij laten u de mooiste kanten van het Fichtelgebergte zien en geven u praktische informatie voor uw volgende verblijf. Welke steden in het Fichtelgebergte zijn een bezoek waard en welke bezienswaardigheden wachten u daar? Welke zwemmeren zijn een must als excursiebestemming? Hoe hoog is het Fichtelgebergte en welke bergen en toppen kunnen het beste bewandeld worden? Hier vindt u tips voor uw volgende verblijf en een overzicht van de informatiepunten in het natuurpark Fichtelgebergte.