13.07.2022 | Oorsprong: Tourist-Information Waginger See c/o djd deutsche journalisten dienste GmbH & Co. KG

Puzzelrondleidingen en tijdreizen 2022 aan de Waginger See

Gezinsvakantie aan de Waginger See met veel kleine avonturen

Een gezinsvakantie is geslaagd als de ouders zich kunnen ontspannen en de kinderen zich niet vervelen. Opper-Beierse prentenboekregio's zoals de Chiemgau bieden hiervoor de ideale omstandigheden: kleurrijke weiden, mystieke bossen en warme zwemmeren, mooie dorpen en gezinsvriendelijke accommodatie. In de omgeving van de Waginger See kunnen vakantiegangers ook elke dag samen kleine avonturen beleven - en af en toe een klein wonder. Want tijdens de lamatrekking op de vakantieboerderij Reiter in Buchwinkel of in het gezelschap van de brutale geiten van Maria Frisch uit Wonneberg veranderen kleine bewegingsgeesten vanzelf in enthousiaste wandelgeitjes.

Vakantie Waginger See

Vakantie Waginger See

Chiemsee

Tegen de imposante achtergrond van de Berchtesgadener Alpen ligt, ingebed in een zacht glooiend heuvellandschap, de Waginger See.

Speurtocht en Greenwood Mobiel

In Waging am See zorgt een lastige puzzeltocht ervoor dat een wandeling door de stad een spannende ontdekkingstocht wordt. Op weg van de ene historische plaats naar de andere moeten mysterieuze dozen, beveiligd met combinaties van cijfers en letters, worden gevonden en gekraakt. Deze drie uur durende speurtocht, waarvoor teamgeest, observatievermogen en een goed instinct nodig zijn, kan worden geboekt bij het VVV-kantoor.

Bezoek www.waginger-see.de voor meer informatie over dit en alle andere familieavonturen in de regio, evenals het avonturenmagazine en andere brochures. De lectuur wekt ook de eetlust op voor demonstraties en workshops over traditionele ambachten - van brouwen en distilleren tot smeden, houtdraaien en glasblazen. Kinderen en volwassenen kunnen ook eenvoudige houtbewerkingstechnieken uitproberen en hun eigen voorwerpen maken in de avontuurlijke werkplaats en de groenhoutmobiel van Michael Heuberger.

Strand camping Waging am See

Ronde Tafel en Punch and Judy Show

De Tittmoningse kasteeldagen nodigen u daarentegen uit voor een spannende reis terug in de tijd, naar de Middeleeuwen. Elk jaar - in 2022 van 13 tot 15 augustus - wordt de voormalige bisschoppelijke residentie met uitzicht op de stad omgetoverd tot het decor voor een illustere ronde tafel van ridders en jonkvrouwen, boogschutters en vuurkunstenaars, jongleurs en minstrelen, hofnarren en waarzeggers. In het kasteel, dat voor het eerst werd vermeld in 1234, zijn ook het Rupertiwinkelmuseum en het leerlooiersmuseum gevestigd, die rondleidingen en workshops bieden die speciaal op gezinnen zijn afgestemd.

Ook het Fridolfing Kinderfestival op 25 september 2022 trekt jaar na jaar bezoekers van jong tot oud met zijn bungee trampoline, Punch and Judy show, circus en vele andere attracties. En omdat Fridolfing officieel een bekroond Genussort Bayern is en het culinaire bolwerk van de eco-modelregio Waginger See, komen alle generaties hier gegarandeerd aan hun trekken.