Van 12 oktober tot 24 november 2024 vieren de wildweken in Konstanz en rond de westelijke Bodensee de culinaire schatten van lokaal wild. De deelnemende herbergen en restaurants serveren het hoogwaardige vlees van reeën, herten en wilde zwijnen met seizoensgebonden bijgerechten zoals knapperige pompoen en aromatische paddenstoelen. Traditionele gerechten en frisse interpretaties combineren producten uit de omliggende velden en bossen tot gevarieerde menu's. Culinaire evenementen combineren achtergrondkennis over wild met speciale gastronomische aanbiedingen.
Genieten van lokaal wild
Al eeuwenlang inspireert het gouden seizoen mensen om te genieten van bijzonder smakelijke wildgerechten aan het Bodensee. Veel recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven, herontdekt en soms opnieuw geïnterpreteerd. Naast klassiekers als hertengoulash of hertenworst verrassen de chef-koks gepassioneerde wildkenners met nieuwe creaties. Wildburgers, wildgehaktballetjes of sauerbraten van wild zwijn zijn slechts enkele van deze herfstlekkernijen.
Tip 1: Proef gerechten van de deelnemende restaurants, scan de QR-code op de menukaart en maak kans op exclusieve prijzen. In Konstanz nodigen het Seerestaurant van het Steigenberger Inselhotel, het Restaurant Hafenhalle en de soep- en saladebar van Restaurant Suppengrün je uit om te smullen en te genieten van de wildcreaties.
Konstanz - Journal
Bodensee
Het pulserende hart van de vierlandenregio Bodensee heeft met zijn pittoreske stadscentrum van Konstanz, eersteklas culinaire belevenissen en ongerepte natuur alles wat een bezoek aan de historische stadsschoonheid van het zuiden zo aantrekkelijk maakt en nodigt uit om te ontspannen, te genieten en te blijven hangen...
Herfst ontdekkingstochten
Tijdens de Wilde Weken kunnen fijnproevers de gevarieerde kant van de westelijke Bodensee regio leren kennen: Of het nu gaat om het ontdekken van nieuwe smaken bij het wildmenu met wijnproeverij, het genieten van struisvogelgerechten in een charmante ambiance bij de brunch of de herfstgloed op de struisvogelboerderij of het smullen van variaties van lokaal wild en klassieke bijgerechten bij het “Chef's Table Game Dinner” in de romantische ridderzaal - herfstgenot en zin in avontuur inbegrepen.
Tip 2: Een themawandeling op het schiereiland Höri biedt diepgaande achtergrondkennis - inclusief een bezoek aan een jager en een heerlijk wildmenu.
Tip 3: Aan boord van de Zwitserse rederij Untersee & Rhein (URh) zijn boottochten met uitzicht op gouden kusten en een veggie herfstmenu beschikbaar.
Meer informatie over de deelnemende restaurants en belevenissen is te vinden op www.bodenseewest.eu/wildewochen en www.konstanz-info.com/kulinarischer-fahrplan.