09.06.2022 | Oorsprong: Bayreuth Marketing & Tourismus GmbH (BMTG) c/o Wilde & Partner Communications GmbH

Romantische dagen in Bayreuth - Highlights 2022 voor een uitstapje in Opper-Franken

De idyllische stad aan de Rode Main is een uitstekende bestemming voor geliefden. Bayreuth biedt een gevarieerde mix van avontuur, kunst en cultuur, geschiedenis, ontspanning en, natuurlijk, culinaire hoogstandjes. Hier zijn de top 5 voor een uitje met z'n tweeën.

1e Liebesbier stedelijk kunsthotel

Als modern en veelzijdig uitgangspunt is het Liebesbier Urban Art Hotel zeer geschikt. Het unieke en slimme street art hotel is pas begin dit jaar in Bayreuth geopend. De kamers en appartementen en de binnen- en buitenruimten van het pand worden gekenmerkt door de individuele vormgeving van meer dan 50 kunstenaars uit de stedelijke en straatkunstscène uit de hele wereld. Het hotel nodigt u uit om te trainen in de fitnessruimte en te ontspannen in de gastensauna en schittert door zijn aandacht voor detail.

De brouwerij Maisel & Friends biedt ook culinaire hoogstandjes in het naastgelegen restaurant Liebesbier en hoppige specialiteiten. De brouwerij Maisel is nationaal en internationaal bekend voor haar producten - van een grote variëteit aan witbieren tot verrassende ambachtelijke creaties zoals de Hopfenreiter, de Weizen IPA of de Hoppy Hell.

Bayreuth Vakantie

Bayreuth Vakantie

Beieren

Bayreuth – UNESCO-werelderfgoed en de wereld van Wilhelmine

2e Straat Kunst Tentoonstelling "Van de Bodem naar de Top"

Geïnspireerd door de kunst in en rond het hotel, gaan we meteen door naar de street art tentoonstelling "From the Bottom to the Top" in de Galerie Marius Seidlitz in Hofgarten. De galeriehouder verklaart het bijzondere karakter van de scène: "De hele subcultuur die zich rond graffiti heeft ontwikkeld, is niet langer alleen iets van de underground. Graffiti en street art zijn nu overal aanwezig en zijn doorgedrongen tot ieders belevingswereld, naar boven toe dus."

De tentoonstelling is rijk aan topstukken uit de scene, zoals Nomad, dat als warme broodjes over de toonbank gaat bij sterren als Ashton Kutcher. De spookkunstenaar Banksy is een belangrijk boegbeeld. Daarnaast maken regionale, nationale en ook internationale artiesten deel uit van "Van de bodem tot de top".

3. UNESCO Werelderfgoed Margravial Opera House

Na het ontbijt in het Liebesbier Restaurant gaan we naar het UNESCO Werelderfgoed Markgräfliches Opernhaus (Margravial Opera House). Het aloude hoftheater in de stijl van de Italiaanse late barok doet denken aan de operahuizen uit die tijd in Wenen of Dresden. Tijdens een informatieve rondleiding komen de bezoekers meer te weten over de achtergrond, de geschiedenis en de bouwkundige details van het Logentheater - er staan hen nog een paar verrassingen te wachten. De zitplaatsindeling in die tijd ging hand in hand met sociale rang. Geïnteresseerden kunnen meer te weten komen over de muziek- en theaterminnende markgravin Wilhelmine van Brandenburg-Bayreuth en haar familie- en hofleven.

Stroomkanaal in de Lohengrin Spa - Lohengrin Therme
Stroomkanaal in de Lohengrin Spa | Lohengrin Therme

4. Lohengrin Spa

Na deze twee dagen vol cultuur mag de ontspanning niet worden verwaarloosd. Een bezoek aan de Lohengrin Spa is dan ook zeer aan te bevelen. Gasten genieten van heerlijke uren in de thermale wereld en het saunalandschap. Laat uw gedachten de vrije loop en geniet van het dagelijkse activiteitenprogramma. Iedereen zal hier iets passends vinden: Ontspanning met onderwatermuziek, zachte bewegingstraining in het water of Tai-Chi, bijvoorbeeld. Wie zijn zintuigen wil scherpen, kan dat doen op het blotevoetenpad in de buitenruimte - de verschillende achtergronden dragen bij tot ontspanning en het bevorderen van zelfvertrouwen en bewegingsvaardigheden. Voel de energie van het water en de temperatuurverschillen: van tintelende ontspanning in de whirlpool over Kneippbaden tot de soft sauna of bijvoorbeeld de klassieke Finse sauna en meer - hier blijven geen wensen onvervuld.

5. Kasteel Rabenstein

Om uw bezoek aan Bayreuth op passende wijze af te ronden, is kasteel Rabenstein in Frankisch Zwitserland een leuk idee. Het historische kasteel is niet alleen een eersteklas bezienswaardigheid, maar ook een hotel-, conferentie- en evenementenlocatie. Na een rit van een half uur kunt u de historische hallen direct vanuit Bayreuth bereiken.