05.10.2021 | Oorsprong: © Touristikverband Siegerland-Wittgenstein e.V.

Rothaarsteig trail - Wisent trail

Nummer 1 van de 15 top tours in Siegen-Wittgenstein
Nummer 1 van de 15 top tours in Siegen-Wittgenstein
© BLB-Tourismus GmbH

"Wisentwildernis op de Rothaarsteig"

De wandelroute rond Aue-Wingeshausen is een genot voor het oog met schilderachtige uitzichten en spannende wilde dieren. Bewonder de wereld van de majestueuze bizons en volg hun sporen.

Start en finish is op de Sonnenhof boven Wingeshausen. Na een bijzonder uitzicht door de Augenstein voert de route door het uitgestrekte Rohrbachtal en langs de tredepoel met rustplaats. Over kronkelende paden bereiken we de "Wisentwildernis op de Rothaarsteig". Op de rondwandeling door het park kunt u de grootste landzoogdieren van Europa bewonderen. Over beekjes springen, door een dassenhol sluipen en op rotsformaties klimmen - het natuurlijke avonturenparcours zal vooral gezinnen met kleine natuurvorsers bekoren.

De toegang tot de bizonwildernis is betalend, maar de grote natuurspeeltuin kan gratis worden bezocht. De "Wisent-Hütte" (bizonhut) nodigt uit voor een pauze. Dan leidt het pad naar de wijk Schmallenberg in Jagdhaus. Op weg naar het romantische dorp passeren we de maanlichtbank en steken slechts enkele meters verder het grenspad over. We bereiken de Rothaarsteig via een aanvoerweg en vervolgen hier onze route. In het centrum van Jagdhaus leidt een zijtak door het schilderachtige dal van de Ihrige het dal in naar Wingeshausen. Via afwisselende paden bereiken we het Bockeshorntal. Tenslotte passeren we de Forellenhof, van hier is het niet ver meer naar Wingeshausen.

 

Siegen-Wittgenstein Vakantie

Siegen-Wittgenstein Vakantie

Noordrijn-Westfalen

In Siegen-Wittgenstein is veel te ontdekken. Het is de meest bosrijke regio van Duitsland.

Tour tips
Een bezoek aan de "Wisentwildernis op de Rothaarsteig", waarvoor een vergoeding wordt gevraagd, is zeker de moeite waard! Verschillende restaurants langs de weg nodigen u uit om even te pauzeren.

Goed om te weten
Start: "Sonnenhof" (An der Bracht 50), alternatief: jachthuis of wisentwildernis (Weidiger Weg 100). Route: van Bad Berleburg/Erndtebrück naar Aue
Ortsmitte: L553, richting Wingeshausen/Jagdhaus: K42.
Openbaar vervoer: Trein RB93 halte Bad Berleburg-Aue, bus R29 halte Kappler Mühle.