21.12.2021 | Oorsprong: TAG Naturpark Habichtswald e.V.

Sprookjesachtige Scenes en het Natuurpark Habichtswald

Habichtswaldsteig
Habichtswaldsteig
© TAG NPH/Paavo Blofield

De Habichtswaldsteig, een bekroonde wandelroute van natuurpark Habichtswald, combineert mysterieuze bossen, oude kasteelruïnes, romantische vakwerksteden en sprookjesachtige picknickplekken met culinaire delicatessen uit de regio. Wandel- of fietstochten leiden naar geselecteerde boerderijen, verkopers of boerderijwinkels, die een verscheidenheid aan regionale producten bieden.

Broschures Habichtswald Natuur Park

Habichtswald Natuur Park

Hessen

In het noorden van het Hessische Bergland, in het sprookjesland van de gebroeders Grimm, willen wij u inspireren door de veelzijdigheid van ons landschap, door de kleine vakwerkdorpen en -stadjes, door onze cultuurhistorie en de vele bezienswaardigheden. Laat u imponeren door de schatten die onze streek te bieden heeft. Met een uitgebreid aanbod aan evenementen en rondleidingen willen wij u graag dichter bij ons natuurpark brengen. De premiumwandelroute Habichtswaldsteig neemt u mee op een reis die u de indruk geeft dat u zich verplaatst op de vleugels van een havik.

Of het nu gaat om „Ahle Wurscht“, wildspecialiteiten, zelfgeperste olie of versgeplukte appels – geniet van het speciale en kom daarnaast interessante dingen te weten over de productieprocessen en het handwerk. Elke herfst vinden de „Wilde Weken“ plaats, waarbij het zogenaamde „Habichtswaldvarken“ centraal staat in tal van menu‘s in ongeveer 20 natuurparkrestaurants. De Habichtswaldsteig is 85 km lang en leidt van Zierenberg via Kassel naar Waldeck am Edersee.