14.02.2020 | Oorsprong: Tourismusverband Liebliches Taubertal

Symbiose van wijn en architectuur

Het certificaat voor de uitreiking van de Weinsüden-Siegel
Het certificaat voor de uitreiking van de Weinsüden-Siegel "Wijn en architectuur" is nu door de toeristische vereniging "Liebliches Taubertal" overhandigd aan Rainer en Simone Hofäcker van de gelijknamige wijnmakerij. De dochters Hanna en Isabell waren samen met hun ouders opgetogen.
Het certificaat voor de uitreiking van de Weinsüden-Siegel "Wijn en architectuur" is nu door de toeristische vereniging "Liebliches Taubertal" overhandigd aan Rainer en Simone Hofäcker van de gelijknamige wijnmakerij. De dochters Hanna en Isabell waren samen met hun ouders opgetogen. | Tourismusverband Liebliches Taubertal

Het Hofäcker wijnhuis in Queckbronn draagt het nieuw geïntroduceerde Weinsüden-keurmerk "Wijn en architectuur" van Tourismus Marketing GmbH Baden-Württemberg (TMBW). Het certificaat is nu overhandigd door de toeristische vereniging "Liebliches Taubertal".

Voor vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in wijn is er nog een reden om naar de wijnbouwgebieden van Baden en Württemberg te reizen. In totaal 21 gebouwen - waaronder het Hofäcker wijnhuis in Queckbronn - dragen het nieuw geïntroduceerde "Wijn en architectuur"-zegel, dat door de TMBW samen met de Architectenkamer van Baden-Württemberg werd gecreëerd. De bekroonde gebouwen variëren van wijnmakerijen en vinotheken tot uitkijkpunten voor wijn. Ze combineren elk wijntoerisme met architectonische vormgeving. Het certificaat voor de uitreiking van het keurmerk is nu door Thomas Weller van de toeristische vereniging "Liebliches Taubertal" namens en in verband met de hartelijke gelukwensen van directeur Jochen Müssig uitgereikt. De Hofäcker Winery neemt ook deel aan de werkgroep Weinland Taubertal binnen de Tourismusverband.

Het familiebedrijf in Queckbronn, een wijk van Weikersheim in het "Lieflijke Taubertal", produceert en ontwikkelt zijn eigen wijnen, slaat ze op in de historische gewelfde kelders, bottelt ze zelf en brengt ze direct vanaf de boerderij op de markt. Zijn wijngaarden liggen onder het "Gelber Haus", de voormalige vorstelijke jachtzetel van de Heren van Hohenlohe. Er zijn elf druivensoorten in de teelt, en Winzersekt en Secco zijn beschikbaar voor speciale gelegenheden.

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Liebliches Taubertal Vakantiemagazine

Baden-Württemberg

Vakantielandschap „Liebliches Taubertal“ is een nationaal erkende bestemming voor fietsers en wandelaars. Overzicht van de vakantieregio "Liebliches Taubertal" met informatie over regionale activiteiten, stadsportretten en een adressenbestand van gastheren en -vrouwen, pensions, hotels en vakantiewoningen.

De vinotheek van het familiebedrijf is tussen 2014 en 2017 gebouwd vanuit een voormalige varkensstal. Het gebouw is gerealiseerd door architect Alfred Wehr (planning en bouwmanagement) en interieurarchitect Luisa Ballmann (totaalconcept). Het nieuwe, verhoogde entreeportaal leidt de klant naar de verkoopruimte, waarmee de daaropvolgende "proefruimte" door de vaste beglazing wordt verbonden, die wordt overspoeld met licht. Op deze manier laat de gastenkamer de vrijgevigheid van de hele gastronomische ruimte voelen, ook als deze niet in gebruik is. Het integreert het terras en haalt het daglicht uit het zuiden. Voor grote evenementen kunnen alle gebieden worden samengevoegd tot één eenheid. De bouwmaterialen komen overeen met de regio en het terroir: schelpkalksteen op de vloer en de muur van de steengroeve, eik voor het meubilair en de wandbekleding. De verstrooide perforatie van het verlaagde akoestische plafond doet denken aan druiven, hanglampen symboliseren omgekeerde wijnglazen.

"Steeds meer wijnbouwers en wijnbouwers werken samen met toegewijde architecten, waardoor uitstekende bestemmingen voor wijntoerisme ontstaan die we in de toekomst beter bekend willen maken", aldus TMBW-directeur Andreas Braun bij de lancering van het nieuwe zegel. De kwaliteit en de verscheidenheid van dit aanbod, dat wijnbouw, architectuur en toerisme combineert, is de laatste tijd aanzienlijk toegenomen in Baden-Württemberg. "Met het zegel willen we deze prestaties eren en tegelijkertijd andere wijnbouwers aanmoedigen om dit voorbeeld te volgen".

"Architecten, interieur- en landschapsarchitecten zijn zeer succesvol op het gebied van de wijnbouw", zegt Kamervoorzitter Markus Müller gelukkig. "Goede architectuur creëert toeristische aantrekkingskracht - de wijnbouwers hebben dit herkend. Aantrekkelijkheid voor toeristen brengt op zijn beurt goede architectuur in de publieke belangstelling. Een goede symbiose.

Met het nieuw geïntroduceerde keurmerk "Wijn en architectuur" zet de vakantiestaat Baden-Württemberg de strategische ontwikkeling van het reeds gevestigde productmerk "Weinsüden" consequent voort. Ondertussen kunnen vakantiegangers in de wijnbouwregio's Baden en Württemberg kiezen uit een groot aantal uitstekende Weinsüdense hotels - waaronder het Flair Hotel Weinstube Lochner in Markelsheim, het Benz-wijnhuis in Beckstein, het Becksteiner Rebenhof en de Laudawijngaard in het "Lieblichen Taubertal" - en de Weinsüdense vinotheken - waaronder de vinotheek in het klooster van Bronnbach. De bekroonde gebouwen zullen dit wijntoerismeaanbod in de toekomst afronden.