06.01.2021 | Oorsprong: Kur- & Gästeservice Bad Füssing KdöR

Thermische baden en ontspanning in ieder jaargetijde en Bad Füssing

Thermische baden en ontspanning en Bad Füssing
Thermische baden en ontspanning en Bad Füssing
Johannesbad en Bad Füssing | © Leonie Lorenz, Kur- & Gästeservice Bad Füssing KdöR

Het klinkt als een modern sprookje dat 1,6 miljoen mensen ook nu nog ieder jaar aan den lijve ondervinden: Op zoek naar aardolie ontdekten onderzoekers in 1938, in het Nederbeierse Rottal, op een diepte van 1.000 meter, heet water in plaats van het zwarte goud waarop ze hoopten. Het begin van een ongekende ontwikkeling van het kleine gehucht Füssing tot het huidige kuuroord met het hoogste aantal overnachtingen in Europa en het meestbezochte geneeskrachtige bad ter wereld.

Tien jaar na de eerste boring bouwden in Neder-Beieren gelegerde Amerikaanse soldaten de eerste provisorische bassins van, eigenlijk daarvoor niet bestemde, rioolbuizen. Daarna ontwikkelde Bad Füssing zich binnen enkele decennia tot het populairste kuurcentrum van Duitsland: op dit moment met jaarlijks 1,6 miljoen bezoekers en rond 2,4 miljoen overnachtingen.

Het omvangrijkste thermische badencomplex van Europa

Bad Füssing biedt zijn gasten in totaal 12.000 vierkante meter badoppervlak - het grootste kuurlandschap van Europa - verdeeld over drie grote thermen en 23 hotels met eigen thermaalwateraansluiting. 100.000 liter zwavelhoudend mineraalwater van 56 graden, van een samenstelling die 80 jaar hetzelfde is gebleven en afgekoeld tot een aangename temperatuur van 29 tot 42 graden, in 100 verschillende therapie- en zwembassins. Tegelijkertijd bieden ze zwemmers veel ruimte voor gezondheidstraining, plezier en ontspanning. Op cultureel gebied verwent Bad Füssing haar gasten met meer dan 2.200 evenementen per jaar - entertainment op grootstedelijk niveau. Meer dan 460 kilometer gemarkeerde fiets- en wandelpaden en ongeveer 2.500 huurfietsen wachten op actieve gasten.