20.05.2020 | Oorsprong: Freizeit und Tourismus Bad Liebenzell GmbH

Tips voor uitstapjes en activiteiten in Bad Liebenzell in tijden van Corona 2020

Tips voor uitstapjes en activiteiten in Bad Liebenzell in tijden van Corona 2020
© Locher Fotodesign & Manufaktur

De huidige omstandigheden en ontwikkelingen stellen de bevolking niet alleen voor uitdagingen op het gebied van gezondheid en hygiëne - vrijetijdsactiviteiten en planning worden ook steeds moeilijker. De volgende tips bieden de kans om aangename uren buiten uw eigen vier muren door te brengen zonder uzelf direct bloot te stellen aan een enorm gezondheidsrisico:

1. Monbachtal en zijn ravijn

 

 

Het natuur- en landschapsgebied met zijn wilde, ongerepte natuur, dromerige paden en het glinsterende water van beken en watervallen is zeker een van de hoogtepunten van het noordelijke Zwarte Woud! Ga op een spannende en tegelijkertijd ontspannende excursie door de "Zwabische Jungle" - en wie weet, misschien vangt u zelfs wel een glimp op van de zeldzame ijsvogel.

Monbachtal - © Locher Fotodesign & Manufaktur
Monbachtal | © Locher Fotodesign & Manufaktur

2. Wandeling in SOPHI PARK

 

 

Ingebed in een poëtisch-filosofisch parklandschap met tien themagebieden, talrijke kunstvoorwerpen en verbazingwekkende objecten, 100 wisdoms in acryl en originele leeseilanden, neemt het unieke SOPHI PARK zijn bezoekers mee op een avontuurlijke wandeling door 2500 jaar intellectuele geschiedenis. En zelfs wie niet aan een filosofische reis wil beginnen, kan in de pittoreske natuur van SOPHI PARKS heerlijk ontspannende uren beleven.

SOPHI PARK - © Locher Fotodesign & Manufaktur
SOPHI PARK | © Locher Fotodesign & Manufaktur

3. Minigolf in het kuurpark van Bad Liebenzell

 

 

Met een spannend spelletje minigolf kunnen jong en oud met volle teugen genieten van de lente en hun vaardigheden bewijzen. Heerlijk ijs en verfrissende drankjes zorgen voor de welverdiende beloning na afloop van de wedstrijd. In mei en juni is de cursus open van woensdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur, en op zaterdag, zondag en feestdagen van 12.00 tot 18.00 uur als het goed weer is, kunnen minigolfliefhebbers genieten van hun spel. Uiteraard zijn de nodige voorzorgsmaatregelen op het gebied van hygiëne genomen.

Minigolf - © Locher Fotodesign & Manufaktur
Minigolf | © Locher Fotodesign & Manufaktur

4. Planeetpad en kinderspeelplaats in het kuurpark van Bad Liebenzell

 

 

Naast de midgetgolfbaan bieden de Planet Trail en de kinderspeelplaats in het Kurpark plezier, spel en frisse lucht. Het Planetaire Pad is een model van onze meest almachtige omgeving in de ruimte - het zonnestelsel - en geeft gratis spannende informatie over de nieuwe planeten.

Familieplezier - © Locher Fotodesign & Manufaktur
Familieplezier | © Locher Fotodesign & Manufaktur

5. Apotheektuin in het Kurpark

 

 

De juiste plek voor alle natuurliefhebbers die geïnteresseerd zijn in kruiden en hun geneeskrachtige eigenschappen. In de apothekerstuin vindt u 150 plantensoorten met hun overeenkomstige toepassingsgebieden en geneeskrachtige indicaties. De geur- en aanrakingstuin maakt het bezoek ook tot een belevenis voor blinde of slechtziende bezoekers.

Apotheektuin - © Locher Fotodesign & Manufaktur
Apotheektuin | © Locher Fotodesign & Manufaktur

6. Themawandelroute boshoefdorp Beinberg

Het themaparcours met informatieborden en verschillende stations voor jong en oud biedt fascinerende inzichten in het middeleeuwse leven van de kolonisten in het noordelijke Zwarte Woud.

Meer informatie over excursietips in Bad Liebenzell en de actuele ontwikkelingen in Bad Liebenzell in verband met het coronavirus vindt u op www.bad-liebenzell.de.