18.05.2021 | Oorsprong: Tourismusverband Region Hall-Wattens

Tiroolse bergzomer om van te genieten

Tiroolse bergzomer om van te genieten
De Zirbenweg, een zeven kilometer lang wandelpad op grote hoogte, voert door een van de grootste opstanden van Zwitserse steendennen in Europa | © arnoldwallner auf Pixabay

Batterijen opladen, vertragen en plezier maken in de regio Hall-Wattens

Frisse berglucht en spectaculaire landschappen met indrukwekkende vergezichten: In de regio Hall-Wattens, in het hart van de Tiroolse bergen, kunnen vakantiegangers nieuwe energie opdoen en het rustiger aan doen. De uitgestrekte natuur nodigt uit tot wandelen en mountainbiken - en de historische steegjes van Hall tot stadswandelingen met cultuurgenot.

Hall-Wattens Vakantie

Hall-Wattens Vakantie

Tirol

Vakantie voor ontdekkingsreizigers in de Tirolse bergen. Hall in Tirol zijn ideaal voor een onvergetelijke, actieve vakantie in hartje Tirol.

Onderweg op de Zirbenweg

Liefhebbers van de bergen kunnen zich verheugen op prachtige tochten, bijvoorbeeld in het natuurpark Karwendel met zijn buitengewone verscheidenheid aan zeldzame planten en wilde dieren. Of ook op langeafstandswandelpaden zoals de Karwendel-Höhenweg en de Adlerweg. Het Zwitserse alpendennenpad op de Glungezer, dat de wandelaar door een van de grootste alpendennenbossen van Europa voert, biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Het begin- en eindpunt van de wandeling kunt u comfortabel met de kabelbaan bereiken.

Anderzijds kunt u in de voetsporen treden van het witte goud op het historische pekelwandelpad. Vanaf de ingang van het Halltal loopt de route door een wild en romantisch landschap. Sportieve wandelaars kunnen de tocht verlengen tot de 2.726 meter hoge Bettelwurf. De berg is een van de zogenaamde krachtplaatsen, waarvan er in de regio nog 13 zijn - zoals het idyllische klooster St. Martin in het Gnadenwald, de legendarische Mölssee in het Wattener Lizum of de Kaisersäule in Thaur. Ze bieden vakantiegangers allemaal een ideale gelegenheid om na te denken, diep adem te halen en tot rust te komen.

Geocaching, lama trekking of kristallen werelden?

Ook voor gezinnen met kinderen is er veel te beleven: Zo lonkt op het bomenpad in het Gnadenwald een ontdekkingsreis voor alle zintuigen en op de Wattenberg een lama-trekking. Wie wil, kan op vijf verschillende routes een spannende schattenjacht doen in geocaching of zich uitleven in de "Kugelwald am Glungezer". De berg-avonturenwereld met spectaculaire houten ballenbanen, boomhut en speelstations voor de kleintjes bevindt zich bij het middenstation van de Glungezer kabelbaan. Of wat dacht u van een bezoek aan de beroemde Swarovski Kristallwelten in Wattens?

Kleurrijk vakantieprogramma

De historische steegjes van Hall nodigen uit tot een wandeling door de stad en genieten van de cultuur - © David Mark auf Pixabay
De historische steegjes van Hall nodigen uit tot een wandeling door de stad en genieten van de cultuur | © David Mark auf Pixabay

De zomeractiviteiten van de toeristische vereniging Hall-Wattens Region bieden nog meer variatie - het huidige programma is te vinden op www.hall-wattens.at. Rondleidingen door de stad maken net zo goed deel uit van het programma als kruidenwandelingen, een e-bike tour of yoga in de open lucht. U kunt ook op eigen houtje Hall gaan ontdekken en genieten van de bijzondere flair van de oude muren en steegjes.

Over genot gesproken: talrijke veiligheids- en hygiënemaatregelen garanderen een ontspannen verblijf - de regio Hall-Wattens is onder meer gecertificeerd lid van het kwaliteitsprogramma "Veilige Service".