13.07.2022 | Oorsprong: Lingen Wirtschaft + Tourismus GmbH

Tochten met vlakke-land-garantie - fietsvakanties in Lingen in Emsland

Tochten met vlakke-land-garantie - fietsvakanties in Lingen in Emsland
Fietsen in Lingen en omgeving | © Barbara Dondrup auf Pixabay

Lingen is een grote zelfstandige stad in het westen van het Emsland. Met ongeveer 57.000 inwoners is het de grootste stad in de regio Emsland en vormt het het economische en culturele centrum van de regio.

De meer dan duizendjarige geschiedenis van de stad gaat terug tot het jaar 975, toen "Liinga" voor het eerst werd genoemd. De lange geschiedenis van de stad wordt weerspiegeld in talrijke historische gebouwen in het stadscentrum: het historische stadhuis uit de 16e eeuw en het marktplein met zijn herenhuizen, de "Alte Posthalterei" (oud postkantoor) uit 1653, het universiteitsplein met het professorenhuis uit 1697 en de oude joodse school zijn allemaal een bezoek waard. De campus van Lingen is bijzonder omdat zij is gevestigd in de hallen van een voormalige spoorwegreparatiewerkplaats en alle instituten volgens het "huis-in-huis"-principe onder één dak zijn gehuisvest.

Reisaanbiedingen voor Lingen en het Emsland

Reisaanbiedingen voor Lingen en het Emsland

Emsland

Beleef de veelzijdigheid van de Emslandse cultuurmetropool Lingen. Of het nu gaat om een vijf nachten durende fietssterrentocht, een rondleiding door de oude binnenstad van Lingen of een golfweekend: De beste suggesties voor Lingen-ervaringen vindt u gebundeld in de pakketmap. Achterin de brochure vindt u ook een gids van gastheren.

Naast zijn geschiedenis heeft Lingen ook op cultureel gebied veel te bieden. De Emsland Arena en de Emslandhallen zijn regelmatig locaties voor grote concerten, live shows en handelsbeurzen. Het kinder-, jeugd- en cultuurcentrum "Alter Schlachthof", het theatereducatiecentrum (TPZ) en het Emslandmuseum zijn slechts enkele van de plaatsen die het culturele leven in Lingen vormgeven. Met het TPZ is Lingen ook de bakermat van het Wereld Kindertheaterfestival: het eerste wereldwijde theaterfestival voor kinderen door kinderen. Het reist de wereld rond en vindt om de vier jaar plaats in Lingen. Een ander hoogtepunt op de evenementenkalender van Lingen is het Kivelingsfest, een "middeleeuws spektakel" en historisch volksfeest dat om de drie jaar met Pinksteren wordt gevierd. Voor festivalliefhebbers vindt ook elke zomer het "LAUTFEUER" plaats.

Lingen ligt aan de Ems en is omgeven door grote dennen- en gemengde bossen, velden en weiden. De Biener Busch, de Brögberner Teiche, de Dieksee, de Speichersee, het recreatiegebied Hanekenfähr en het natuurreservaat Wachholderain zijn allemaal excursiebestemmingen in de natuur die de moeite waard zijn. Door zijn ligging is Lingen geschikt als recreatie- en vrijetijdsgebied voor wandelaars, fietsers, ruiters en watersporters.