05.04.2024 | Oorsprong: TVB Region Hall-Wattens

Top 5 excursietips voor een voorjaarsvakantie in Tirol in 2024

Lente-excursie naar de Hall-Wattens regio
Lente-excursie naar de Hall-Wattens regio
Een fietstocht met het hele gezin is vooral leuk in de lente. | © hall-wattens.at

Met de lente komt ook het verlangen naar uitstapjes. Hier zijn de vijf beste excursietips om te genieten van de verwarmende lentezon en de kleurrijke natuur 2024 in de regio Hall-Wattens in Tirol.

Tip 1: Bloeiend ontwaken in het Halltal

Het Halltal, een oase in het natuurpark Karwendel, verandert in het voorjaar in een ware bloemenzee. De bloemenpracht is bijzonder mooi te beleven op de Issanger. Of maak een natuurwandeling met een gids om een van de schattige babydieren te zien die in de lente het levenslicht zien.

Tip 2: Lentewandeling door het historische centrum van Hall

Waarom over de Brennerpas reizen als je hier in Tirol kunt genieten van de mediterrane flair van de oude stad? In het voorjaar straalt de middeleeuwse binnenstad van Hall in Tirol in een bijzonder charmante sfeer. De eerste parasols worden opgezet in de tuinen van de cafés en restaurants en er worden koele versnaperingen geserveerd, terwijl een kleurrijk evenementenprogramma zoals het radijsfestival variatie en culinaire hoogstandjes belooft.

Tip 3: Swarovski Kristalwerelden

Een uitstapje naar de fonkelende Swarovski Kristalwerelden is een bijzonder hoogtepunt in de lente. De artistieke installaties betoveren jong en oud en de uitgestrekte tuin wordt omgetoverd tot een kleurrijke bloemenzee.

De Issanger in het natuurpark Karwendel wordt in de lente omgetoverd tot een bloemenparadijs. - De Issanger in het natuurpark Karwendel wordt in de lente omgetoverd tot een bloemenparadijs. - © hall-wattens.at
De Issanger in het natuurpark Karwendel wordt in de lente omgetoverd tot een bloemenparadijs. | © hall-wattens.at

Tip 4: Actief ontspannen in Gnadenwald

Als je de lente actief wilt beginnen, vind je in Gnadenwald volop mogelijkheden. Mountainbiken, wandelen of gewoon genieten van de natuur - het lenteachtige landschap biedt de ideale achtergrond voor buitensporten.

Tip 5: Momenten van plezier in de dorpen

De landelijke idylle van de dorpen in de regio Hall-Wattens biedt de perfecte omgeving voor gezellige lentedagen. Of het nu gaat om een wijnproeverij, een ontspannen fietstocht met het hele gezin, een wandeling door bloeiende boomgaarden of een bezoek aan de boerenmarkt - de lente is overal te zien, te ruiken en te proeven.

Alle informatie over voorjaarsvakanties in de regio Hall-Wattens op: www.hall-wattens.at/fruehling

Hall-Wattens Vakantie

Hall-Wattens Vakantie

Tirol

Vakantie voor ontdekkingsreizigers in de Tirolse bergen. Hall in Tirol zijn ideaal voor een onvergetelijke, actieve vakantie in hartje Tirol.