09.08.2021 | Oorsprong: Tourismusgemeinschaft Das Blaue Land c/o Kunz PR GmbH & CO. KG

Tussen koe en koffie

De actiedagen zijn goed te combineren met een fietstocht
De actiedagen zijn goed te combineren met een fietstocht
De actiedagen zijn goed te combineren met een fietstocht. | © Wolfgang Ehn

Het Blaue Land (Blauwe Land), dat zich uitstrekt rond Murnau am Staffelsee, biedt gasten exclusieve blikken achter de schermen. Of het nu gaat om een boerderij, een bijenstal, een chocoladefabriek, een koffiehuis of een brouwerij, ze openen allemaal hun deuren van nu tot oktober. U kunt meegaan met een alpaca om brood te bakken, met "Bee Franz" om honing te proeven of gewoon door de heilige gangen van koeien, varkens en kippen. De excursies kunnen worden geboekt op het platform van de Toeristeninformatie Murnau, onder de rubriek Belevenissen, en kosten tussen 10 en 26 euro. Praktisch: Als u wilt, kunt u eenvoudig uw eigen perfecte dag samenstellen en de individuele aanbiedingen combineren op de speciale promotiedagen 21 augustus, 2 september of 8 oktober 2021. Meer informatie over de regio Blauwe Land en het Zugspitz-regio en de accommodatie is te vinden op de website www.dasblaueland.de.

"In en rond Murnau zijn er talrijke regionale kwaliteitsbedrijven die zich reeds hebben verenigd in belangengroepen", zegt Alexandra Thoni, hoofd van de Toeristische Informatie Murnau. "Maar eerder op een informatief niveau of uit dezelfde branche." Het idee van de "Regionale Producenten"-actiedagen is verschillende producenten met elkaar in contact te brengen, hen een gemeenschappelijk platform te bieden en - heel belangrijk - een kijkje in hun dagelijkse leven en hun ambacht boekbaar te maken. Acht partners zijn samengekomen voor de première. Sommige van hen bieden al regelmatig rondleidingen aan voor gasten. Bijvoorbeeld Alpakahof Riegsee, waarvan de trouwe viervoeters de perfecte begeleiders zijn voor een wandeling naar Bichlhof, waar op traditionele wijze brood wordt gebakken.

Andere kunnen echter ook in het kader van de actiedagen worden bezocht. Deze omvatten de Bichlbauer boerderij en de Semerhansen boerderij. De pittoresk gelegen boerderijen openen nu hun staldeuren en bieden een exclusief inzicht in de biologische landbouw en de op de soort afgestemde veeteelt van koeien en varkens. En als u meer wilt weten over het dagelijkse leven van een kip, kunt u een bezoek brengen aan de kippenmobiel, nesten en gevederde hoenders tellen en misschien de eiertransportband ontdekken die, onder de kluiten eieren, het kwetsbare goedje in het geheim en zonder de pijn van het scheiden naar buiten vervoert. Natuurlijk mag iedereen ook zelf aan de slag: de dieren voeren en aaien of boter maken en dan smullen op versgebakken boerenbrood. Klinkt leuk voor de hele familie!

"Het bijzondere is dat de belevenissen op de actiedagen zo zijn gepland dat ze met elkaar gecombineerd kunnen worden. En: de afzonderlijke stations liggen niet ver van elkaar, dus je kunt er gemakkelijk met de fiets komen", zegt Simon Bauer, bestemmingsmanager van het Blaues Land. Zo kunt u zich 's morgens onderdompelen in het leven op de boerderij, 's middags chocolade knabbelen in de chocoladefabriek Krönner of een bezoek brengen aan de "Bee Franz" om alles te weten te komen over het waardevolle werk van de nijvere insecten, inclusief een honingfeest. Vloeibaar goud uit de brouwketel daarentegen is het onderwerp van Murnau's Griesbräu, dat bezoekers uitnodigt voor avondrondleidingen (voor iedereen vanaf 16 jaar) en een inzicht biedt in de eeuwenoude brouwtraditie.

Opmerking: Gedetailleerde beschrijvingen van de afzonderlijke activiteiten en online boekingen zijn beschikbaar op de Murnau-website.