11.04.2023 | Oorsprong: Edersee Marketing GmbH

Uitstekend wandelen in de Edersee

Uitstekend wandelen in de Edersee
Sinds eind maart 2023 is de regio Edersee een "Kwaliteitsregio Wanderbares Deutschland". | © Edersee Marketing GmbH

De regio Edersee heeft de titel "Kwaliteitsregio Wanderbares Duitsland" door de Duitse wandelvereniging

Eind maart heeft de Duitse wandelbond de regio Edersee het keurmerk "kwaliteitsregio wandelen Duitsland" toegekend. De ceremoniële overhandiging van het certificaat vond plaats in het Haus der Natur in Nieder-Werbe in aanwezigheid van de Hessische minister van Milieu Priska Hinz en districtsbestuurder Jürgen van der Horst. Werner Mohr, vice-voorzitter van de Duitse wandelbond, overhandigde het certificaat aan de verantwoordelijken van het natuurpark Kellerwald-Edersee, het nationale park Kellerwald-Edersee, Bad Wildungen City Marketing en Edersee Marketing GmbH.

De kwaliteitsregio omvat het hele gebied van het natuurpark met de gemeenten Lichtenfels, Vöhl, Waldeck, Edertal, Frankenau, Bad Wildungen, Fritzlar, Bad Zwesten, Jesberg, Gilserberg en Haina.

Minister van Milieu Priska Hinz benadrukte: "Deze prijs is een bijzonder vlaggenschip voor de regio en versterkt duurzaam toerisme ter plaatse. Bezoekers kunnen de natuur van dichtbij beleven op de wandelpaden die nu bekroond zijn. Ik wil iedereen bedanken die met veel inzet, creativiteit en kennis heeft bijgedragen om de regio verder te ontwikkelen en nog aantrekkelijker te maken."

Beleef en vakantiemagazine Regio Edersee

Edersee Vakantieregio Broschures

Hessen

De Edersee wordt omringd door de grote natuurreservaten Kellerwald-Edersee (UNESCO werelderfgoed) en slingert door een gedeeltelijk ongerept landschap. Bestel nu gratis het belevenis- en vakantiemagazine Regio Edersee.

In de regio Edersee kan al geruime tijd uitstekend worden gewandeld op de afzonderlijke paden en dat zorgt voor een bijzondere wandelervaring voor bezoekers en inwoners. In de afgelopen 3,5 jaar hebben de verantwoordelijken van de Edersee intensief gewerkt om de hele regio als wandelgebied te ontwikkelen en een kwaliteitsregio Wanderbares Deutschland te worden. Zij werden daarbij ondersteund door talrijke vrijwilligers en geëngageerde mensen uit de regio.

Aantrekkelijke wandelroutes worden als hoogwaardig en mooi beschouwd als ze over een bijna natuurlijke ondergrond lopen, door afwisselende landschappen gaan en goed bewegwijzerd zijn. Een uniform netwerk van paden en de bijbehorende goed ontwikkelde bewegwijzering zijn elementaire componenten voor een kwalitatief hoogwaardig wandelgebied. In de regio Edersee zijn de Lichtenfels Panoramaweg en de Edersee Oerwoudweg twee meerdaagse kwaliteitswandelpaden en 16 kortere kwaliteitstochten. De kwaliteitsroutes Eddies Edersee Erlebnistour en de Lichtenfelser Panoramaweg werden tijdens het evenement opnieuw gecertificeerd.

Certificering van de Edersee-regio als Kwaliteitsregio Wandelbaar Duitsland - Het certificaat werd door de Duitse wandelbond uitgereikt aan de verantwoordelijken van het natuurpark Kellerwald-Edersee, het Nationaal Park Kellerwald-Edersee, Bad Wildungen City Marketing en Edersee Marketing GmbH. - © Edersee Marketing GmbH
Het certificaat werd door de Duitse wandelbond uitgereikt aan de verantwoordelijken van het natuurpark Kellerwald-Edersee, het Nationaal Park Kellerwald-Edersee, Bad Wildungen City Marketing en Edersee Marketing GmbH. | © Edersee Marketing GmbH

De parkeerplaatsen voor wandelaars in het natuurpark en de ingangen van het nationale park dienen als startpunt voor wandelingen. Informatieborden zorgen voor oriëntatie en begeleiden de wandelaars. Ook de uitgebreide coördinatie van het wandelnetwerk en de ontwikkeling van een onlineportaal maakten deel uit van het certificeringsproces. Om ook in de toekomst de onderscheiding als kwaliteitswandelregio waar te maken, moeten nog meer wandelroutes volgens de criteria van de kwaliteitsregio worden geoptimaliseerd en moet er nog meer wandelaanbod komen. Het doel is om de Ederseeregio voortdurend verder te ontwikkelen.

"Met deze onderscheiding als kwaliteitsregio Wanderbares Deutschland breiden we ons aanbod in de regio verder uit en kunnen we ons nog beter positioneren als toeristische bestemming in het wandelsegment in heel Duitsland. Voor ons is de kwaliteit achter de onderscheiding cruciaal, want wij willen wandelaars optimale voorwaarden bieden", zegt Claus Günther van Edersee Marketing GmbH. "Wij zijn zeer verheugd over de onderscheiding", zijn alle verantwoordelijken het erover eens.