20.05.2021 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Vakantie in de Uckermark met een schoon geweten

Klimaatvriendelijke vakanties beginnen met de aankomst
Klimaatvriendelijke vakanties beginnen met de aankomst
Klimaatvriendelijke vakanties beginnen met de aankomst | © Gundula Vogel auf Pixabay

Duurzaam reizen in een van de mooiste reisgebieden van Duitsland

Vakantie in harmonie met de natuur - en duurzaam - dat is waar de Uckermark al 10 jaar voor staat. Het maakt niet uit of weekend, korte trip of de hele zomervakantie: Op slechts een uur van Berlijn wordt u omringd door helderwatermeren, bosmoerassen, ongerepte rivierweiden en zeldzame dier- en plantensoorten. Inspiratie en geschikte accommodatie voor de planning zijn te vinden op www.tourismus-uckermark.de.

Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.

Duurzaamheid met traditie en concept

Reeds in 2012 kwam de Uckermark als winnaar uit de bus in de federale wedstrijd "Duurzame toeristische regio's". Sinds februari 2018 is de regio ook gecertificeerd als duurzame bestemming door het onafhankelijke label "TourCert". Natuur- en landschapsbeschermingsgebieden beslaan meer dan de helft van het gebied. Duurzame vakanties worden hier aangeboden in het kader van het netwerk "Vakanties voor het klimaat". Zo is er een keuze uit begeleide kanotochten op de sporen van de bever in de benedenloop van de Oder. In juni, juli en augustus is er eenmaal per week het "Music Raft" - een heel bijzondere concertervaring. De vlotten zijn uitgerust met een elektrische aandrijving. Naast cultuur is er ketelgoulash, een barbecuebuffet, cake of een vlot tussendoortje van lokale partners. Of wat dacht u van een wandeling in het beukenbos van Grumsin, dat deel uitmaakt van het Unesco Wereldnatuurerfgoed. Meer dan 25 procent van alle beukenbossen in Europa bevindt zich hier. Een kleine tip: met een ervaren reisleider aan uw zijde kunt u de natuurlandschappen op een bijzonder intensieve en opwindende manier verkennen. Alle details en individuele aanbiedingen zijn te vinden op www.tourismus-uckermark.de.

Ontspannen in harmonie met de natuur - dat is waar de Uckermark voor staat - © Gundula Vogel auf Pixabay
Ontspannen in harmonie met de natuur - dat is waar de Uckermark voor staat | © Gundula Vogel auf Pixabay

Klimaatvriendelijke vakanties beginnen met de aankomst

Iedereen heeft het over de klimaatvoetafdruk. Om voor uw vakantie zelf te berekenen welke invloed uw activiteiten hebben op uw eigen CO2-uitstoot, is er een CO2-calculator beschikbaar op de website van de touroperators van de Uckermark: Al bij de keuze van het vervoermiddel, de geboekte accommodatie of de vrijetijdsbesteding kunt u, als u dat wilt, uw CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen. Enkele praktische voorbeelden met cijfers tonen hoeveel kilogram CO2 er wordt geproduceerd. Natuurlijk is de rekenmachine er niet om uw vakantie te bederven, maar u kunt uw eigen gewoonten op speelse wijze in vraag stellen wat hun effect op het milieu betreft en ze in het beste geval zelfs optimaliseren. Vakantie vieren met een zuiver geweten is niet alleen goed voor de natuur en de volgende generaties, het streelt ook onze ziel. En trouwens, u keert actief en verfrist terug naar uw dagelijkse leven.