05.03.2020 | Oorsprong: Chiemsee-Alpenland Tourismus GmbH & Co. KG

Vakantietijd is familietijd - Paasvakantie in het Chiemsee-Alpenland

Krokusbloesem op de Heuberg
Krokusbloesem op de Heuberg
Krokusbloesem op de Heuberg | © Chiemsee-Alpenland Tourismus

Voor het voorjaarsontwaken tijdens de paasvakantie biedt het Chiemsee-Alpenland een breed scala aan activiteiten voor gezinnen: de paashaas verbergt zijn kleurrijke eieren bijvoorbeeld in het Boerderijmuseum Amerang, op de Kampenwand of op de Wendelstein. Een boottocht naar de Chiemsee-eilanden vanuit Prien en Gstadt is ook onvergetelijk. Tijdens een wandeltocht naar de Daffnerwaldalmen op de Heuberg kan een kleurrijke zee van krokusbloesems worden ervaren.

Paasplezier op de berg en in het dal

Paaseieren zoeken voor een historische achtergrond: In het Boerderijmuseum Amerang kan dit in het paasweekend in een vertrouwde sfeer. Elk jaar zoeken kinderen met behulp van hun ouders en grootouders naar kleurrijke biologische paaseieren in de historische boerderijen, werkplaatsen en schuren. Wie genoeg eieren heeft gevonden, speelt dan mee met de traditionele paasgewoonte, de "Oarscheib'n".

Niet alleen in het dal, maar ook op de top van de Beierse Alpen worden met Pasen speciale kinderprogramma's gehouden. Op de Kampenwand kondigt ieder jaar op Paaszondag 13 april vanaf 13.00 uur de Nieuwe Meester Lamp zich aan. Voor alle kinderen (tot tien jaar) verbergt het vele zoete verrassingen in de buurt van het bergstation op 1.500 meter boven de zeespiegel. Kinderen tot tien jaar krijgen van Aschau i.Chiemgau een gratis ritje naar boven en naar beneden op de Kampenwandbahn. Op meer dan 1.700 m kunnen gasten en inwoners de paastradities op de Wendelstein beleven. Paasmaandag 13 april is een spannende dag waarop de ijskunstenaar Christian Staber paasbeelden maakt van ijs. Bovendien vindt de traditionele "Oarscheib'n" hier plaats tussen elf en veertien uur. Op deze dag rijden kinderen gratis met de Wendelstein-kabelbanen. De paaseierenjacht op Kampenwand en Wendelstein vindt alleen plaats bij goed weer.

Het kasteelpark aan de Herrenchiemsee in de bloeiperiode

Het park voor het koninklijk kasteel aan de Herrenchiemsee schittert ook in het voorjaar in een kleurrijke afwisseling. Naar historisch voorbeeld planten ijverige tuiniers jaarlijks zo'n 35.000 viooltjes, waardoor de barokke paleistuin een kleurrijke uitstraling krijgt die koning Ludwig II tot in mei graag had willen zien. Na de ijsheiligen volgt meestal de zomerjurk van begonia's. De Chiemsee-eilanden zijn het hele jaar door vanuit Prien en Gstadt te bereiken met de stoomschepen van de Chiemsee-rederij. Het kasteel met het Koning Ludwig II Museum, het Augustijnenklooster en de kasteeltafernaat zijn ook het hele jaar door geopend en maken uw verblijf op het eiland compleet.

Duizend bloeiende voorjaarsgroeten - de krokusbloesem op de Heuberg

Elk jaar in het voorjaar worden de weiden rond de Daffnerwaldalmen op de Heuberg bij Nußdorf am Inn omgetoverd tot een kleurrijke zee van kleurrijke krokusbloesems die zich voorzichtig een weg banen door de toch al smeltende sneeuw. Een makkelijke wandeling, of het nu vanuit Nußdorf a.Inn is of vanaf de wandelparkeerplaats Schweibern am Samerberg, is geschikt voor jong en oud en voor gezinnen met kinderen en leidt direct naar de zonneterrassen van de aangrenzende berghutten. Van daaruit kunnen wandelaars genieten van het violet-witte uitzicht op de zee van krokusbloesems onder het genot van een hapje en een drankje.

Beierse paasgewoonte

"Oarscheib'n" of "Oascheim" is een oude Beierse traditie waarbij twee harken zo naast elkaar worden geplaatst dat er een kanaal ontstaat. In dit kanaal laten de deelnemers hun paaseieren rollen. Zo gaat het spel: een cent wordt op het eerste ei gelegd dat via de goot in het gras terechtkomt. De andere spelers moeten nu proberen om het centstuk (of de centstukken) met hun ei op dezelfde manier van de andere eieren te duwen met behulp van de harkstelen. Degenen die slagen mogen de munten houden.

Alle regionale paasgewoonten en -evenementen en tips voor excursies of overnachtingen zijn te vinden op www.chiemsee-alpenland.de/ostern.