17.11.2022 | Oorsprong: Tourismusverband Region Hall-Wattens

Van winterwandelen tot rodelplezier: 5 tips voor een vakantie in Tirol

5 tips voor een vakantie in Tirol
5 tips voor een vakantie in Tirol
De regio Tirol biedt een heel scala aan activiteiten. | © djd/hall-wattens.at

Wintermagie in de vakantieregio Hall-Wattens

Prachtige skipistes, mooie winterwandelpaden midden in de ongerepte natuur, een rodelbaan op 2.000 meter hoogte - en de imposante Tiroolse bergen altijd in het zicht: Een wintervakantie in de Tiroler regio Hall-Wattens biedt veel recreatiemogelijkheden:

1.) Winterwandelen op de Glungezer Winter Forest Trail

Het skigebied Glungezer in Tulfes is bijzonder populair bij wintersporters. Een moderne combilift brengt wandelaars in een mum van tijd van het dalstation in Tulfes naar het middenstation in Halsmarter op 1.565 meter hoogte, waar de geprepareerde "Glungezer Winterwaldweg" begint. De gemakkelijke, ongeveer een uur durende tocht leidt wandelaars over een bijna vlakke weg door een prachtig winterbos - het Berggasthof Halsmarter bij het middenstation nodigt uit tot een stop voor een hapje.

Hall-Wattens Vakantie

Hall-Wattens Vakantie

Tirol

Vakantie voor ontdekkingsreizigers in de Tirolse bergen. Hall in Tirol zijn ideaal voor een onvergetelijke, actieve vakantie in hartje Tirol.

2.) Geniet van recordbrekende uitzichten

Als u daarentegen met de "Tulfein Express" naar het bergstation gaat, kunt u zich verheugen op het prachtige winterwandelpad naar de schilderachtige "Zirbensee" - adembenemend uitzicht op meer dan 400 Alpentoppen. Voor ontspanning en genot treffen winterwandelaars en skiërs elkaar op de Tulfeinalm met zijn grote zonneterras. De rustieke alm staat bekend om zijn verse strudl, zelfgemaakte vruchtensappen en andere heerlijke Tiroolse lekkernijen.

3.) Rodelen op 2.000 meter hoogte

De nieuwe rodelbaan, die van het bergstation op 2.000 meter hoogte naar het middenstation leidt, belooft snel plezier. Ruim drie kilometer lang en met tien haarspeldbochten is de afdaling snel. Er is niet veel tijd om te genieten van het fabelachtige panorama dat het hele skigebied op de Glungezer zo bijzonder maakt. De Glungezer is niet voor niets een van de mooiste panoramabergen van het land. Sleeën kunnen direct bij het middenstation worden gehuurd. Verdere tips voor avonturen zijn te vinden op www.hall-wattens.at en www.glungezerbahn.at.

Skigebied op de Glungezer - Het aangenaam heldere skigebied op de Glungezer is vooral populair bij plezierskiërs en gezinnen met kinderen. - © djd/hall-wattens.at
Het aangenaam heldere skigebied op de Glungezer is vooral populair bij plezierskiërs en gezinnen met kinderen. | © djd/hall-wattens.at

4.) Wedel plezier voor groot en klein

Het skigebied op de Glungezer is klein maar fijn. Het is vooral populair bij plezierskiërs, skitoeristen en gezinnen met kinderen. Terwijl de jongsten hun eerste bochten leren in het liefdevol ontworpen Kinderland op gemakkelijke pistes, komen gevorderden aan hun trekken op de meer uitdagende pistes in het bovenste deel van het skigebied. Een tip voor skitoeristen: elke dinsdag en donderdag is de gondellift naar het middenstation in bedrijf tot 22.15 uur.

5.) Ervaringen buiten de pistes

Wie het niet zo sportief heeft, kan bijvoorbeeld een romantische koetsrit maken, een wandeling door de middeleeuwse oude stad Hall of een Nature Watch tour in het natuurpark Karwendel.