08.02.2024 | Oorsprong: Touristik-Gesellschaft Medebach mbH

Vers geëerd bij de CMT 2024 - de Medebach Bergweg

Vers geëerd bij de CMT 2024 - de Medebach Bergweg
Michael Aufmhof ontvangt het hercertificeringscertificaat | © Deutscher Wanderverband / H.Ulrich

Alleen toppaden worden door de Duitse wandelbond erkend met de "Quality Trail Hikeable Germany" award en voldoen dus aan hoge eisen.

De meerdaagse Medebacher Bergweg werd in 2023 voor de zesde keer met deze onderscheiding gecertificeerd. Michael Aufmhof, directeur van Touristik-Gesellschaft Medebach mbH, nam het officiële certificaat van de Duitse wandelbond in januari van dit jaar in ontvangst op CMT, de vakbeurs voor toerisme en vrije tijd in Stuttgart.

Om het hoge kwaliteitsniveau van de Medebacher Bergwanderweg te garanderen, leveren vele vrijwilligers uit de districten en het stadscentrum, de toeristenverenigingen, de wandelmarkeerders, de SGV en de medewerkers van de toeristische dienst jaar na jaar geweldig werk.

De Medebacher Höhenweg verbindt de Hanzestad Medebach met zijn negen dorpen over 66 kilometer en biedt afwisselend en natuurlijk wandelplezier. De wandelaar ervaart fantastische panoramische uitzichten, ongerepte paden die door de bossen kronkelen, kabbelende beekjes en het fascinerende landschap van de hoge heide.

Gedetailleerde informatie over de onlangs bekroonde Medebacher Bergwanderweg is verkrijgbaar bij het toeristeninformatiecentrum of op www.medebach-touristik.de.