27.02.2023 | Oorsprong: Donautal-Aktiv e.V.

Vierde wandelseizoen op de DonAUwald-wandelroute geopend

Vierde wandelseizoen op de DonAUwald-wandelroute geopend
Indrukken van de DonAUwald | © Roland Weimer

Duitslands vlakste premiumwandelroute beëindigt zijn winterstop

Wildernis, stilte en krachtbron ineen. Wandelen op de wandelroute DonAUwald betekent wandelen in harmonie met de natuur en zichzelf. Dit is sinds begin maart weer mogelijk. Het enige premium wandelpad in Beiers Zwaben begint na een winterstop van vier maanden aan zijn vierde wandelseizoen.

Het is echter het eerste echte seizoen zonder corona-gerelateerde beperkingen. De verplichting om maskers te dragen in de trein is vervallen. Dit maakt de klimaatvriendelijke reis per trein aantrekkelijker en tegelijkertijd meer ontspannen. Alle etappeplaatsen op het traject zijn ook zonder problemen te bereiken met de Donauvallei Spoorweg. "Bovendien mogen de gastheren de wandelaars weer onbeperkt ontvangen." Franziska Häußler van het toerisme-team van Donautal-Aktiv e.V. is verheugd en geeft tegelijkertijd de reden voor de winterstop van november tot eind februari. "We willen de kwetsbare natuur langs de Donau en in het alluviale bos rust gunnen".

Onder het motto "Waarom ver gaan, als het goede zo dichtbij is" kunnen inwoners en gasten nu opnieuw het DonAUwald met zijn unieke flora en fauna ontdekken en ervan genieten. De eerste boodschappers van de lente hebben hun weg al gevonden door de bosbodem en zijn veranderd in een witte zee van bloesem. In april neemt de wilde knoflook, die zijn heel bijzondere geur in het uiterwaardenbos "spuit", het over van de sneeuwvlok.

De makers van het pad hebben tijdens de winterstop niet stilgezeten. Tijdens het koude seizoen werden talrijke rustplaatsen ingericht in de vorm van panoramische ligstoelen en snackeilanden. Nu staat niets een wandeling op Duitslands vlakste premiumwandelpad meer in de weg. 60 km puur natuurgenot tussen Günzburg en Schwenningen wachten op plezierwandelaars en natuurliefhebbers.

Alle belangrijke informatie met talrijke etappesuggesties en tips vindt u op de website www.donauwald-wanderweg.de.

Eerste tekenen van de lente op de wandelroute DonAUwald - Eerste tekenen van de lente op de wandelroute DonAUwald - © Roland Weimer
Eerste tekenen van de lente op de wandelroute DonAUwald | © Roland Weimer
Brochure Radel-los met fietstochten in de regio Dillinger Land

Brochure Radel-los Dillinger Land

Donau

Honderden meren, uitgestrekte cultuurvlaktes en het blauwe lint van de Donau als centraal juweel, omgeven door landschappelijke en culturele schatten. Daar, langs de rivieren Donau en Zusam, rijgen zich schilderachtige stadjes als parels aan een snoer. Pure cultuur vindt u ook ver weg van de steden in de rustige dorpjes. Naast zoveel cultuur en stadsromantiek kunt u genieten van pure natuur tijdens gevarieerde fietstochten en prachtige wandelroutes. De regio biedt ook de beste mogelijkheden voor watersport en "meer-verslaafden" komen aan hun trekken.