28.01.2021 | Oorsprong: © Tourist-Information Hocheifel

Viewpoint schittert in nieuwe glorie

De Aktiv-Gruppe Barweiler heeft in samenwerking met de Tourist-Information Hocheifel-Nürburgring het uitkijkpunt opnieuw vormgegeven

De "Aktivgruppe" Barweiler heeft met steun van de Verbandsgemeinde Adenau het uitkijkpunt "Auf dem Hömmerich" opnieuw ingericht. Dit uitkijkpunt ligt op de wandelroute "Wirftbach-Schleife", een van de drie rondwandelingen in het natuurbeschermingsproject Obere Ahr-Hocheifel.

De twee panoramaborden, waarop de bergketens en plaatsen die vanaf de uitkijkpost te zien zijn met naam en toenaam zijn aangegeven, werden op nieuwe, weerbestendige frames geplaatst. Tegelijkertijd werd het hele plein met de bijbehorende bank opnieuw ingericht en aantrekkelijker gemaakt.

De werkzaamheden werden op vrijwillige basis verricht door springlevende gepensioneerden van de "Aktivgruppe Barweiler", die elke laatste woensdag van de maand voor dergelijke en andere activiteiten bijeenkomen. Het benodigde materiaal werd gratis ter beschikking gesteld door het plaatselijke bedrijf Kettel. Burgemeester Nisius sprak zijn oprechte dank uit aan alle helpers. Het werk van de vrijwilligers is een belangrijk onderdeel van de bewegwijzering van de wandelpaden en het onderhoud van de zitjes en informatiepunten langs alle wandelpaden in de gemeente Adenau.

Alleen met hen is het mogelijk de burgers en gasten een goede en mooie infrastructuur langs de paden aan te bieden.

Viewpoint schittert in nieuwe glorie - © Tourist-Information Hocheifel
© Tourist-Information Hocheifel
Belevenisregio Nürburgring Vakantie

Belevenisregio Nürburgring Vakantie

Rijnland-Palts

De Nürburgring is een unieke bestemming voor motorsportfans en families en ligt rond één van de meest fascinerende en beroemde racecircuits ter wereld.

Meer over de Müllenwirft-lus en andere themawandelroutes in de regio Adenau vindt u in de brochure "Spurensuche", die verkrijgbaar is bij de Tourist Information Hocheifel-Nürburgring.