12.08.2021 | Oorsprong: TVB Region Hall-Wattens

Vijf tips voor een gezinsvakantie in 2021 in de regio Hall-Wattens

De waterspeelplaats van de Zirbensee biedt verkoeling voor grote en kleine voeten.
De waterspeelplaats van de Zirbensee biedt verkoeling voor grote en kleine voeten.
De waterspeelplaats van de Zirbensee biedt verkoeling voor grote en kleine voeten. | © hall-wattens.at

Gedeelde ervaringen leven voort als kostbare herinneringen, zelfs jaren later. In de Tiroolse vakantieregio Hall-Wattens wachten dergelijke belevenissen overal: of het nu gaat om geheimzinnige mijngangen, bolvormig plezier in het steendennenbos of het adembenemende uitzicht vanaf de Münzerturm in Hall in Tirol: vijf tips als suggestie voor een onvergetelijke gezinsvakantie.

Nr. 1: Themawandelwegen in de Karwendel. En de Tux Alpen

Er zijn twaalf interactieve stations langs het Historische Pekelpad. - © hall-wattens.at
Er zijn twaalf interactieve stations langs het Historische Pekelpad. | © hall-wattens.at

Het is eerder zeldzaam om op vakantie twee bergen tegelijk te kunnen beklimmen. In de regio Hall-Wattens is het echter heel normaal: in de Karwendel bijvoorbeeld kunt u in de voetsporen treden van de zoutmijnwerkers. Twaalf stations langs het Historische Pekelpad brengen op levendige wijze kennis over zout en mijnbouw over. Voor kinderen is er bij elk station een interactieve opdracht om aan deel te nemen; aan het einde van het parcours wacht de legendarische Kaiser-Max-Stollen, die men zelfs de eerste meters kan betreden.

Waar gaat de legende van de Vögelsberg, het verhaal van de pauwen en de reus, over? U kunt het te weten komen aan de liefdevol ontworpen Piepmatzweg in de Tuxer Alpen. Hier worden de mythische wezens tot leven gebracht door middel van speelinstallaties - en wie weet, misschien gluurt er zelfs wel ergens een nieuwsgierig vogeltje naar buiten?

In het dal kunt u langs de Speckbacherweg in Tulfes naar een liefdevol vormgegeven waterrad wandelen. Hier vindt u ook een nieuwe avonturenspeeltuin, direct aan de rand van het bos, waar u op speelse wijze de bergnatuur kunt verkennen. De nieuwe geocaching-routes zijn een heel speciaal soort themapad. Hier wordt de geest van ontdekking gecombineerd met een snuifje avontuur en veel natuur.

Nr. 2: gezinsactie op de Glungezer met Kugelwald-bos en Zirbensee-meer

De berg-avonturenwereld Kugelwald op de Glungezer is gemakkelijk bereikbaar met de kabelbaan. - © hall-wattens.at
De berg-avonturenwereld Kugelwald op de Glungezer is gemakkelijk bereikbaar met de kabelbaan. | © hall-wattens.at

De Glungezer is een berg voor het hele gezin: de berg-avonturenwereld "Kugelwald am Glungezer" bevindt zich direct bij het middenstation. Hier lopen oversized balsporen door het 8.000 m² grote bosgebied; speel- en sportstations, evenals een rustplaats met stenen dennen ontspanningsstoelen en een uitkijkplatform met panoramische verrekijkers maken het aanbod compleet. Nieuw is de "Zwuglweg", die geschikt is voor kinderwagens en in ongeveer 45 minuten rond de avonturenwereld van de bergen leidt.

Vanaf hier is het nog maar een kort ritje met de nieuwe "Tulfein Express" kabelbaan en u bent al aan het begin van de Zirbenweg, een panoramisch wandelpad op 2000 meter boven de zeespiegel. Tijdens de hele wandeling kijkt u neer op de dalbodem van het Inntal en geniet u van het adembenemende landschap van het tegenoverliggende Karwendelgebergte.

Bij de Tulfeinalm wacht een flinke portie waterpret op de kinderen: hier nodigt de nieuw aangelegde Zirbensee uit om met de voeten in het water te blijven; vlak eronder zijn waterstations om lekker te spetteren. Ideaal voor warme zomerdagen.

Nr. 3: Cultuur voor kinderen: coole expedities door de grootste oude stad van Tirol

Een avontuurlijke schattenjacht in Hall in Tirol is voor kleine ontdekkingsreizigers. - © hall-wattens.at
Een avontuurlijke schattenjacht in Hall in Tirol is voor kleine ontdekkingsreizigers. | © hall-wattens.at

Haal je schatkaart en puzzelboekje op bij het toeristenbureau in Hall en laten we gaan. Op de nieuwe, avontuurlijke raadselrally door de grootste oude binnenstad van Tirol in Hall moeten lastige quizvragen en vaardigheidsoefeningen worden opgelost om aan het einde een fonkelende prijs uit de schatkist te kunnen tillen.

Een ander avontuur wacht u in het mijnbouwmuseum midden in de oude stad: hier kunt u in een nagebouwde mijngang uit de eerste hand ervaren hoe de mijnwerkers zich in de zouttunnels in het Halledal voelden. In het museum Münze Hall daarentegen kunt u hoog klimmen: 186 treden leiden naar de Münzerturm, het symbool van de stad, dat al van verre te zien is.

Nr. 4: plezier in alle weersomstandigheden op de Swarovski Kristalwerelden

De speeltoren in de Swarovski Kristalwerelden is een van de hoogtepunten voor gezinnen met kinderen. - © Swarovski Kristallwelten
De speeltoren in de Swarovski Kristalwerelden is een van de hoogtepunten voor gezinnen met kinderen. | © Swarovski Kristallwelten

De beroemde Swarovski Kristalwerelden zijn altijd een aanbevolen bestemming voor gezinnen, zelfs bij regenachtig weer. Of het nu in de creatief ontworpen speeltoren voor kinderen is, de zeventien wonderkamers binnenin de "reus" of het ruime tuinlandschap: verveling heeft hier geen schijn van kans.

Tot eind augustus zullen de acrobaten en artiesten van het Circustheater Roncalli de bezoekers in vervoering brengen met wonderlijke verrassingen en verbazingwekkende verhalen. Zestien keer per dag is het "It's showtime!" met de Magnificent Clown, het Miracle Moments duo, de pantomime Modern Mime en op het spectaculaire Wonderwiel.

Hall-Wattens Vakantie

Hall-Wattens Vakantie

Tirol

Vakantie voor ontdekkingsreizigers in de Tirolse bergen. Hall in Tirol zijn ideaal voor een onvergetelijke, actieve vakantie in hartje Tirol.

Nr. 5: gezinsvriendelijke accommodatie

Wie veel meemaakt, wil ook goed slapen. In de regio Hall-Wattens wordt hiervoor gezorgd in tal van gezinsvriendelijke accommodaties. Of het nu in een hotel met zwembad of speeltuin is, in een volledig ingericht appartement of op een boerderijvakantie waar hond en kat elkaar welterusten zeggen: overal worden kinderen hartelijk verwelkomd met de legendarische Tiroolse gastvrijheid.