20.11.2020

Virtuele gezondheidsreis om fit te blijven in de Corona Lockdown

Bad Füssing - Het omvangrijkste thermische badencomplex van Europa
Bad Füssing - Het omvangrijkste thermische badencomplex van Europa
Bad Füssing - Het omvangrijkste thermische badencomplex van Europa | © Leonie Lorenz

Verminder de contacten, stel de vakantie uit en blijf meer thuis: Niet alleen de gastheren en thermen in de meer dan 300 kuuroorden in Duitsland worden geconfronteerd met zware weken en maanden, maar ook de vele miljoenen gasten die anders op zoek zijn naar ontspanning, mobiliteit en nieuwe gezondheid in de Duitse kuuroorden, vooral in de herfst en winter. De populairste Duitse gezondheidsreisbestemming Bad Füssing in Beieren breekt nieuw leven in, zodat gasten het beste voor hun gezondheid, rug en gewrichten kunnen doen, tegen stress in alledaagse pandemische situaties en voor een weldadige ontspanning thuis tot aan hun volgende verblijf in de thermen: via internet, met een uitgebreid en gratis online trainings- en adviesprogramma. "Bad Füssing is het enige kuuroord in Duitsland dat ook denkt aan de gezondheid van al die gasten die niet meer naar de thermen kunnen gaan", zegt Tobias Kurz, de burgemeester van de stad in het hart van het Beierse golf- en kuuroordgebied.

Het idee werd geboren toen vaste gasten niet naar Bad Füssing konden komen vanwege de lockdown in het voorjaar: "We wilden de uitdaging aangrijpen als een kans - met de nieuwe virtuele kuurwereld is Bad Füssing nu weer een pionier onder de Duitse kuuroorden. Dit komt omdat het, in deze tot nu toe in Duitsland unieke vorm, gasten de mogelijkheid biedt om "online een kuur te nemen" tot hun volgende bezoek aan de legendarische thermaalbaden. Bad Füssing werkte nauw samen met de toonaangevende Duitse aanbieder van gezondheidsvakanties, Dr. Holiday AG, aan het concept en de uitvoering.

Veel gasten behoren tot risicogroepen

Volgens de officiële statistieken van de gemeente waren veel gasten in de zomer- en herfstmaanden naar Bad Füssing teruggekeerd. De eerste hotels hadden alweer volledige bezetting gemeld. In de zomermaanden bedroeg het aantal overnachtingen meer dan tweederde van de cijfers van het voorgaande jaar. "De uitgebreide veiligheids- en hygiëneconcepten van onze gastheren en kuuroorden hebben onze bezoekers overtuigd", zegt burgemeester Kurz. De ervaringen van de afgelopen maanden hebben ook aangetoond dat - zoals ook de Duitse Vereniging voor Toerisme in oktober duidelijk heeft gemaakt - het binnenlands toerisme slechts in verwaarloosbare mate verantwoordelijk is voor de toenemende incidentie van coronabesmettingen. Maar ook Bad Füssing wordt door de huidige stillegging getroffen: Begin november moesten de thermen, sauna's en wellnesszones sluiten. Toeristische overnachtingen zijn niet meer mogelijk.

Er voor de gasten zijn, zelfs in moeilijke tijden

Volgens de burgemeester wil Bad Füssing zijn ongeveer 1,6 miljoen jaarlijkse bezoekers nu al een duidelijk signaal geven: "Wij willen er voor onze gasten zijn, ook in deze bijzonder uitdagende tijden, en hen helpen om fit te blijven met Bad Füssing thuis. De loyaliteit van Bad Füssing aan zijn gasten is bijzonder hoog: meer dan 90 procent van hen zijn vaste gasten, waarvan sommigen meer dan honderd keer zijn teruggekeerd.

Onder het motto "Bad Füssing maakt nu ook TopFit thuis" beginnen de "virtuele kuurgasten" op het TopFit-platform op een eenvoudige, ongecompliceerde, effectieve en vrije manier: op een reis naar een gezond leven. Onder andere met behulp van animatiefilms trainen ze het programma voor een sterke rug en flexibelere gewrichten. De module over de gezondheid van de rug alleen al bestaat uit meer dan 40 oefeningen voor elke dag in de rubrieken "Fit with everyday objects", "Fit at the best age" en "Fit with the Thera band" - van de "star gripper" tot de "Superman".

Bad Füssing maakt u nu ook thuis topFit

Beleef de toekomst: De wereld van de gezondheid lokaal en online verbinden

Audiovisuele cursussen openen de deur naar progressieve spierontspanning en geven gratis instructies via autogene training om mentaal fit te blijven ondanks stress en alledaagse druk. Daarnaast is er ook uitgebreide informatie over hoe goede voeding het beste recept kan zijn om beschavingsziekten te voorkomen.

De gratis sleutel voor toegang tot de virtuele reis naar de TopFit-wereld van Bad Füssing is via de registratie op de website beschikbaar: www.badfuessing.com