24.01.2024 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Wandeldag Uckermark 2024

Wandeldag Uckermark 2024
Waterburcht Gerswalde | © Anja Warning (BY-NC-ND)

De Uckermark Wandeldag vindt opnieuw plaats op 5 mei 2024. De Uckermark Wandeldag vindt jaarlijks plaats op verschillende locaties in de regio en wordt begeleid door lokale natuur- en landschapsgidsen. Zoals gebruikelijk worden er twee verschillende tochten aangeboden, een actieve wandeling en een korte familietocht. Deelname is gratis.

Gerswalde is de noordelijke toegangspoort tot het biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin. Een indrukwekkend cultuurlandschap met veel meren en venen, uitgestrekte bossen, weiden en velden kenmerkt het landschap van de Uckermark, dat werd gevormd door de ijstijd. Beide wandelingen starten om 11 uur bij de waterburcht in Gerswalde. De actieve wandeling beslaat 14 kilometer en voert door het reliëfrijke bodem- en eindmorenelandschap naar de schilderachtige Stiernsee. Wandelaars kunnen onderweg spannende dingen in de natuur en het landschap zien en ontdekken.

Wandelroute bij Gerswalde - Wandelroute in de omgeving van Gerswalde - © Alena Lampe (CC BY-NC-ND)
Wandelroute in de omgeving van Gerswalde | © Alena Lampe (CC BY-NC-ND)

Een korte, afwisselende tocht, geschikt voor gezinnen met kinderen, voert over 5,5 kilometer door het grote natuurreservaat Schwemmpfuhl. Een mozaïek van verschillende biotopen met droog grasland, wetlands en bossen biedt inzicht in de ontwikkeling van dit landschap, dat sterk werd gekenmerkt door de ijstijd. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht over het dorp Gerswalde. Na de wandeling heb je de mogelijkheid om de kasteelruïne en de heemkundekring van de waterburcht van Gerswalde te bezoeken, waar tegenwoordig een gevarieerd en informatief museum over de lokale geschiedenis is gevestigd.

Tip: De Open Atelierdag in de Uckermark vindt ook plaats op 5 mei 2024, zodat de wandeldag gecombineerd kan worden met een aansluitend bezoek aan de ateliers in Gerswalde en de regio.

Meer informatie en aanmelden: www.tourismus-uckermark.de/wandertag

Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.