17.02.2023 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Wandelen in de regio van het Nationaal Park Neder-Odertal

Nationaal Park Neder-Odertal
Nationaal Park Neder-Odertal
Uitzicht op Richterberg Stützkow | © Alena Lampe (CC-BY-NC-ND)

Verschillende wandelroutes in het Nationale Park Neder-Odertal nodigen u uit om de regio actief te ontdekken: De rondwandeling "Weg der Auenblicke" maakt het mogelijk de bronbossen en het uiterwaardenlandschap in het zuidelijke Oderdal te beleven.

Over een afstand van ca. 10 km loopt de route van Criewen door het bronbos, de Densenberge naar Stützkow, steekt de Hohensaatzen-Friedrichsthal over en loopt langs de uiterwaarden terug naar het startpunt. De voortdurende verandering van landschap en biotooptypes maakt de rondwandeling tot een ware belevenis. In Stützkow wacht de wandelaar een echte "Auenblick", 167 treden leiden naar de Richterberg met een prachtig vergezicht over het uiterwaardenlandschap. Op de terugweg kunt u het polderlandschap van dichtbij beleven. In de herfst en het voorjaar rusten duizenden watervogels op de ondergelopen polders.

Bij het start- en eindpunt in Criewen is een bezoek aan het Lennépark, een van de mooiste parken in de Uckermark, en het Nationalparkhaus, met een permanente tentoonstelling in verschillende talen over de flora en fauna van het Beneden-Ordal, de moeite waard.

Wanderwege Criewen - Wandelroutes Criewen - Alena Lampe (CC BY-NC-ND)
Wandelroutes Criewen | Alena Lampe (CC BY-NC-ND)
Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.