13.07.2022 | Oorsprong: Naturregion Sieg GbR

Wandelen met kinderen in het Siegtal

Wandelroutes voor gezinnen en interactieve avonturenroutes in de natuurregio Sieg

Klimmen, kastelen veroveren, bosdieren ontdekken en ook zelf creatief aan de slag gaan. Dit alles en nog veel meer bieden de gezellige gezinswandelingen en interactieve kinderavonturenpaden van het natuurgebied Sieg. Voor kleine avonturiers, natuurkenners en kunstenaars die meer willen beleven tijdens het wandelen.

6 avonturenpaden voor kinderen bieden actie geschikt voor kinderen

Leer de taal van de bijen, bekijk een bloemenweide door de ogen van de bijen - op "Melli's Bijenspoor" leren kinderen op interactieve stations nieuwe dingen over bijen en andere bosdieren. Inclusief een wedstrijd. De belevingsstations op het kunstenaarspad zijn gericht op kleine kunstenaars: natuurvliegtuigjes of torens bouwen van kleine steentjes is hoe kunst en natuur samenkomen.

Sommige van de avontuurlijke routes zijn ook gemaakt voor gezinnen

Bijvoorbeeld de kastelenroute met kasteel Blankenburg - inclusief een kinderrally. De ruïnes van kasteel Windeck op het Meanderpad zijn een echte avonturenspeeltuin. Later zorgt de Sieg Waterval voor een verandering van tempo. Neem de tijd om te stoppen voor een hapje te eten - u zult kwaliteitsgastheren vinden op de tours.

Tips voor de wandeling

Begin met meerdere gezinnen, plan een afstand van ongeveer 1,5 km per leeftijdsgroep en bedenk verrassingen zoals een schattenjacht - dat houdt de stemming erin.

Naturregion Sieg Broschures

Naturregion Sieg Broschures

Noordrijn-Westfalen

Vakantie in het natuurgebied Sieg is louter ontspanning. In het dichtbij de torens van Keulen, Bonn en Düsseldorf gelegen recreatiegebied beleeft u de schitterende natuur via een goed aangelegd wandelnetwerk.