07.01.2021 | Oorsprong: Mittersill Plus GmbH

Wandelen met op de achtergrond het nationaalpark met bergen van 3.000 meter hoogte

Puur natuur en Mittersill
Puur natuur en Mittersill
Puur natuur en Mittersill | © Michael Huber | Huber Fotografie

Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden is het ideale vertrekpunt voor hoge alpine wandelingen en bergwandelen. Tussen dalen en pieken kan men de bergen op originele wijze ervaren. Er zijn tal van beekjes, watervallen, bergmeren, bossen, eeuwenoude weilanden en gletsjers te vinden. Omringd door de 3000 meter hoge toppen van nationaalpark de Hohe Tauern en de zachte grasbergen van de Kitzbüheler Alpen, is het indrukwekkende berglandschap een echt paradijs voor wandelaars en iedereen die dat nog wil worden. Talloze gemarkeerde wandelpaden van alle moeilijkheidsgraden leiden u van Mittersill, Hollersbach en Stuhlfelden naar steeds weer andere bestemmingen. Bijvoorbeeld over de drie permanente IVV-wandelroutes de „Moorerlebnis Wasenmoos“, de „Panoramarundweg“ en de „Über die Schösswendklamm zum Hintersee“.

Mittersill - Hohe Tauern Vakantie

Mittersill - Hohe Tauern Vakantie

Regio Salzburg

Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden is het ideale vertrekpunt voor hoge alpine wandelingen en bergwandelen. Tussen dalen en pieken kan men de bergen op originele wijze ervaren.

Hier staan 15 gecertificeerde wandelbedrijven

Met zes begeleide wandelingen (in alle moeilijkheidsgraden) per week in het hoogseizoen en drie begeleide wandelingen per week in het laagseizoen, zal het hart van wandelaars sneller gaan kloppen. Absoluut hoogtepunt: de tochten beginnen en eindigen voor het hotel, want onze gratis wandelshuttle brengt u naar het startpunt van uw wandeling en haalt u daarna weer op. Het wandelprogramma wordt professioneel begeleid door de ranger van het nationaalpark en door lokale berggidsen. Ze laten wandelaars kennismaken met de geheimen van de natuur, of dit nu op idyllische weide- en bospaadjes is of op paden in hogere berggebieden - mis deze unieke kans niet.