17.06.2024 | Oorsprong: Touristik-Gesellschaft Medebach mbH

Wandelen op kwaliteitspaden in Düdinghausen in de vakantieregio Medebach

Wandelen op kwaliteitspaden in Düdinghausen
Wandelen op kwaliteitspaden in Düdinghausen
Horst Frese van de vereniging voor lokale geschiedenis en toerisme in Düdinghausen overhandigt trots de certificaten. | © Medebach Touristik

De vakantieregio Medebach biedt een groot aantal gevarieerde en natuurlijke wandelroutes van hoog niveau. Het Duitse wandelinstituut heeft de Geologische rondwandeling en de natuurwandelroute Kahler Pön opnieuw gecertificeerd als premiumwandelpaden met een hoog aantal ervaringspunten. Certificeerder Dr. Smolka: "Beide paden voldoen opnieuw aan de criteria van het Duitse wandelkeurmerk. Over het geheel genomen zeer succesvolle rondwandelpaden." De vereniging voor lokale geschiedenis en toerisme van Düdinghausen, als wandelpadbegeleider, en Medebach Touristik zijn verheugd dat beide rondwandelingen opnieuw bovenaan de ongeveer 800 premiumwandelpaden staan met respectievelijk 84 en 80 ervaringspunten.

De 7 km lange Geologische rondwandeling biedt een uniek inzicht in het geologische tijdperk, toen vulkanen ijzer en goud via groeven, kloven en holle wegen op de zeebodem wierpen. Enorme plaattektonische bewegingen tilden de zeebodem met deze ertsen op uit de toenmalige tropische zee. Zo ontstond het huidige Sauerland.

Het 5 kilometer lange natuurpad voert terug naar de tijd van de ontbossing van het oerbos en het ontstaan van de Pön-Hochheide 1000 jaar geleden. Het prachtige panoramische uitzicht is beroemd. Beide paden brengen deze geschiedenis over via kleurrijke informatieborden. Wandelaars kunnen ze dus zonder gids beleven.

De natuur- en geoparkgidsen Andreas Geck en Horst Frese bieden echter heel bijzondere ervaringen tijdens hun rondleidingen. Deze wandelingen vinden elke maand tot oktober plaats - op de Geologische rondwandeling op de 1e zondag om 14.00 uur vanaf het kerkplein en de rondleidingen op de Kahler Pön starten op de 1e woensdag om 14.30 uur vanaf de Graf Stolberg Hütte.

Meer informatie is beschikbaar op de website www.medebach-touristik.de en in het toeristeninformatiecentrum van Medebach. Daar zijn ook folders over de premiumroutes verkrijgbaar, evenals een wandelkaart met de rondleidingen.