17.07.2020 | Oorsprong: Touristikgemeinschaft Odenwald e.V.

Welkom bij vrienden

Odenwald
Odenwald
© Touristikgemeinschaft Odenwald

Uitgestrekte bossen. Ruige, romantische kloven. Uitnodigende dalen. Dat is kort samengevat de vakantiestreek Neckardal-Odenwoud-Bauland. Prachtige landschappen in elk jaargetijde.

Idyllische dorpjes met in de zomer kleurrijke bloemencreaties aan de huizen. Een weldaad voor lichaam en geest.

Wie ons bezoekt zal versteld staan van de frisse, gezonde lucht, de weldadige rust en de prachtige natuur. Een relaxte wandeling door de kleine stadjes met hun prachtige vakwerkhuizen en nauwe steegjes. Het Odenwoud: een vakantieregio waar men zich snel thuis voelt.

Als je met de caravan of camper onderweg bent, is deze regio uitermate goed geschikt. In het Odenwoud heb je de keuze uit veel staanplaatsen. Mooi aangelegde en van alle ge-makken voorziene plekken completteren het aanbod. Of je nu kiest voor een camping of een andere staanplaats – zij bevinden zich allemaal op idyllische plekjes aan de Neckar, middenin de natuur. Maar ook vlakbij de centra in de diverse gemeentes met talrijke mo-gelijkheden om interessante uitstapjes te maken.

Een vakantiestreek, waar, ver weg van de drukte van alledag, ontspanning en rust heerst, een genot voor de zintuigen. Een vakantiestreek die uitnodigend en simpelweg gewoon mooi is. Wij verheugen ons op uw bezoek. U bent van harte welkom in het Odenwoud!

Neckarsteig - Neckarsteig - © Touristikgemeinschaft Odenwald
Neckarsteig | © Touristikgemeinschaft Odenwald

Ontdek de natuur

Uitzicht op de Neckartal - Uitzicht op de Neckartal - © Touristikgemeinschaft Odenwald / Barbara Wagner
Uitzicht op de Neckartal | © Touristikgemeinschaft Odenwald / Barbara Wagner

Rust en ontspanning – dat zijn de hoofdmoten van de drie verschillende landschappen binnen onze vakantieregio. Zo ligt hier het veelbezongen Neckardal, het zachtglooiende heuvellandschap van het Bauland en het met sagen omgeven Odenwoud. Elk van deze landschappen zijn op hun eigen manier bijzonder aantrekkelijk. Overal is de bezoeker nauw verbonden met de natuur, die de ene keer welig en de andere keer bescheiden is. Hier snuift men het kruidige aroma van de bossen op en geniet van de weidsheid van het Bauland. Daar tussendoor stroomt majestueus de Neckar, omzoomd door indrukwekkende kastelen en burchten op de hooggelegen oevers.

Het Odenwoud is bij uitstek geschikt voor ontdekkingstochten, die zowel wandelend als fietsend ondernomen kunnen worden. Op de met 4-sterren bekroonde, overwegend vlak-ke Neckardal-Route kunnen recreatieve fietsers hun hart ophalen. De route loopt langs de oever van Neckar door een prachtig enzeer afwisselend landschap. Uitgestrekte wandelroutes met onderweg een bankje, van waaraf de natuur kan worden bewonderd. Of even stoppen bij een klaterend beekje. In het Odenwoud voelt de bezoeker bij elke stap de schoonheid van het landschap aan den lijve.